Početkom jula, Dove Cameron je saznala da je njen kolega Cameron Boyce iznenadno preminuo.

„Telefon je zvonio kao lud. Dobila sam pregršt poruka. I uspaničila sam se. Ali sam odlučila da pogledam u poruku koju mi je poslala mama. Jer sam znala da će ona biti najnežnija, najuviđajnija i najkonkretnija. Štagod da je bilo u pitanju. Kada sam saznala šta se desilo, istog trenutka sam pozvala Boo Boo Stewart i zaplakali smo bez ijedne reči.“ rekla je 23-trogodišnja glumica u intrevju koji je dala za portal Seventeen.

„Da postoji reč jača od devastirana, koja bi mogla opisati dubinu bola koji sam osećala u tom trenutku, upotrebila bih je.“ dodala je Cameronova.

Šokantna, srceparajuća vest pretresle je glumčku ekipu  serijala „Descendants“ u kojoj se nalazi i njihova koleginica Sofia Carson. Ali, to ih je istovremeno i zbližilo.

Njihov tekstualni lanac – u kome je i dalje telefon Camerona Boycea – postao je aktivno okupljalište za grupu, što Dove Cameron smatra glavnom četvorkom.

„Teško je kad nema adekvatnih reči za izražavanje boli koju svi osećamo, ali uobičajeni tekst je ‘volim te’. Ili „da li jedete“ Ili „kako smo svi danas “, rekla je 23-godišnjakinja. „Mislim da nešto poput ovog groznog gubitka čini da shvatite koliko ste važni jedni drugima. Zahvalan sam svojoj odabranoj porodici u ovakvom vremenu.“

Njen dečko, Thomas Doherty, koji glumi Harryja Hooka u Disney franšiz,i se pokazao kao dobar emotivni oslonac i podrška.

„On je predivan, dobronameran i čiste duše. Mnogo mi je pomogao, i uvek je bio tu kada mi je bilo teško. Thomas je moj oslonac  životu.“ dodala je Cameronova.

Na pitanje kakva su joj sećanja na pokojnog kolegu Camerona Boycea, Dove ja imala samo reči hvale.

„Cameron je bio moj najbolji drug i volela sam ga kao brata. Prvi put smo se upoznali na setu serije ‘Jessie’. Bio je veoma druželjubiv, harizmatičan, brižan i briljantan. Mnogo toga sam naučila od njega.“

Kada je došlo do toga kako se nosi sa teškim trenucima u životu, glumica je izjavila:

„Veoma sam živčana i imam problema sa depresijom. Ponekad sam manična, ali i očajna. Toliko da samo ridam i ležim na podu. Veoma sam osetljiva kada su ovakve neke stvari u pitanju, ali dokle god imam mamu i Thomasa pored sebe, sve je uglavom ok.“