Većina dece glumaca ne uspe da opstane u Holivudu posle 19. godine. Međutim, Cole Sprouse je rešio da opstane. Serija „The Suite Life of Zack & Cody“ na Disney kanalu je od Colea i njegovog brata blizanca, Dylana, napravila zvezde. Ali kada su se serija i njen spin off završili, Sprousovi su bili spremni za neke nove i drugačije projekte.

Tokom 2011. godine, Sprouse se upisao na NYU, gde je ponovo spoznao anonimnost. Tokom četiri godine studiranja, Cole se bavio arheologijom i fotografijom. Po završetku studija je dobio posao u jednoj maloj laboratoriji u Bruklinu.

„Pakovao sam artefakte. A onda me je jednog dana zvao moj menadžer, koji me je molio da se vratim i da odem na audiciju za pilot neke serije. Iako isprva nisam bio zainteresovan, radoznalost me je vukla nazad. A znao sam da ako dobijem ulogu da je neću odbiti i da ću da je uradim kako treba. I dobio sam… Riverdale. I to me je uvuklo nazad u svet glume.“ rekao je mladi glumac.

 

View this post on Instagram

 

Here’s me practicing my fragile masculinity with @charlottehadden for @wonderland Hair/MUA: @amber_duarte Styling: @warrenleech

A post shared by Cole Sprouse (@colesprouse) on

Sprouse je ispričao svoj dosadašnji životni put u pauzama tokom snimanja „Riverdalea“ u Vankuveru. Serija je bazirana na „Archie“ stripovima i postala je hit od prve epizode. Iako je u ptanju tinejdžerska sapunica. Međutim, uloga ciničnog naratora Jugheada je naterala Colea da se ozbiljnije pozabavi svojim zanatom. Ove godine je tumačio glavnu ulogu u drami „Five Feet Apart“, koja je postala iznenadni hit.

„Moji roditelji su se razveli kada smo brat i ja bili baš mali. I mislim da je to ono što nas je gurnulo u glumu. Prva stvar koju smo radili je bila reklama za pelene. A onda su se uloge nizale, sve do moje 18. godine. Kako smo Dylan i ja blizanci, mogli smo da radimo puno radno vreme, ali po pola. Malo smo eksploatisali zakon.“

Braća su uglavnom radila zajedno, mada se dešavalo da dobiju i pojedinačni angažman. Na primer, kada je Cole dobio ulogu Rossovog sina u sitkomu „Friends“.

„Jedno od omiljenih ranih sećanja je kada smo brat i ja radili na filmu ‘Big Daddy’, sa Adamom Sandlerom. Jedne večeri se upalio protivpožarni alarm u njujorškom hotelu u kome smo odseli. Adam je uleteo u sobu, sneo me niz gomilu stepenica i izneo napolje. Na krkačama. Takođe nas je naučio da psujemo kao kočijaši. Što smo brat i ja obilno koristili kada smo se vratili u školu.“

Međutim usled posla braća su morala da odu iz državne škole i da se školuju od kuće.

„Ne mislim da sam nešto posebno propustio jer sam se školovao od kuće. Dylan i ja imamo poremećaj pažnje, tako da nam je potreban nastavnik koji može da se posveti samo nama. Tako da teško da bismo opstali u javnoj školi. Pogotovo posle uspeha u Disney seriji.“

Braća Sprouse su provela šest godina na Disney kanalu. Iako je studio žele da produži ugovor sa njima, odbili su i otišli su na univerzitet. Zanimljiv podatak je da je Cole veliki fan geek pop kulture i da voli da se kostimira u likove iz crtaća i video igara. Međutim, slava ga je stigla tako da nije više u mogućnosti da posećuje Comic-Conove. Jer čak i maskiran, ljudi ga prepoznaju.

 

View this post on Instagram

 

The great @ellenvonunwerth asked for my best frilled lizard impression.

A post shared by Cole Sprouse (@colesprouse) on

Na audiciji za „Riverdale“, Coleu je inicijalno nuđena uloga Archiea, protagoniste. Ali, mladi glumac je odbio i tražio da čita za ulogu otpadnika.

„Jughead mi je nekako bliži, a i imao sam ideju da je lika kao neki Rod Serling, narator ‘Twilight Zone’. Uloga je bila mala, a lik se pojavljivao sporadično. Ali kada su producenti videli moju interpretaciju rešili su da mi prošire ulogu. Iako isprva nisam bio zainteresovan da se vratim glumi, ‘Riverdale’ me je podsetio zašto volim ovaj posao. I neću ga napustiti skoro. Mada, kako se stvari odvijaju u seriji, nikada se ne zna.“

„Ako ikada prestane da se bavi glumom, Cole bi bio odličan reditelj ili direktor fotografije. Baš ima smisao za kompoziciju kadra. Nije badava išao na časove fotografije na univerzitetu.“ izjavio je Dylan za svog brata.

„Što se mene tiče, ja sam takođe vratio glumi kroz jedan mali, nezavisni, film ‘Tyger Tyger’ koji bi trebao da izađe naredne godine. A da li ćemo ponovo glumiti zajedno… to se nikada ne zna. Mada se kič blizanci više ne prodaju dobro. Na blagajnama.“ rekao je kroz smeh Dylan.

Foto: © 2017 The CW Network, LLC. All Rights Reserved i Instagram