Jade Thirlwall ispričala kako je kao mala patila od anoreksije

Dame iz grupe  Little Mix nisu sramežljive kada dođe do priče o osetljivim temama. Jedna u nizu poznatih osoba koje pričaju u javnosti o svojim problemima je i Jade Thirlwall, koja je govorila o anoreksiji i kako se izborila sa njom.

Pevačica se lečila od anoreksije kao mala. Ovaj psihološki poremećaj u ishrani je jedan od najsmrtonosnijih na svetu. Thirwallova je razvila poremećaj kada joj je deka preminuo. Istovremeno je bila šikanirana u školi a majka i otac su se neprestano svađali.

„Mislim da je moja anoreksija nastala iz moje patološke potrebe da kontrolišem stvari, a jedenje je bilo jedino što sam tada mogla da kontrolišem. U tom trenutku u životu nisam imala prijatelja ili nekoga ko bi me posavetovao. Deka za koga sam bila veoma privržena je preminuo i ostala sam sasvim sama. Na sve to ide maltretiranje u školi, roditelji koji se svađaju i opšte nezadovoljstvo kako svetom oko sebe tako i sobom. Nisam bila zadovoljna time ko sam i kako izgledam.“ rekla je pevačica.

Kada je došla u srednju školu imala je običaj da nosi široku odeću kako bi prikrila koliko je mršava. Iako je išla kod psihologa, nikada nije pričala o anoreksiji.

„Sve što sam želela je da nestanem. Majka je pokušala da me ubedi da jedem, čak je organizovala i neke drugare iz mog odelenja da je podrže, ali ja sam samo odbijala i bila grozna prema svima.“

Ceo intervju Jade Thirlwall i priču možete poslušati na linku ispod.