Sigurno ste se nekada zapitale drage naše devojke da li je stvarno došlo vreme da se ide na šišanje jer već i vaša kosa vrišti za istim.

Mnoge od vas izbegavaju odlazak kod frizera je smatraju da je to gubljenje vremena, ne zanimaju vas lokalni tračevi i saveti frizerke. A ako tome dodamo visoke cene i (pre)dugo čekanje na šišanje uprkos unapred zakazanom terminu nije ni čudo što neke od vas lako odustaju od odlaska kod frizera.

Ipak, postoje trenuci kada stvarno ne biste trebali odlagati šišanje. Evo koji su to:

1. Imate ispucale vrhove

Može li biti očiglednije od ovoga što se vidi na kilometar?

„Lako ih je uočiti – kada su vaši vrhovi ispucali i izgledaju svetlije od ostatka kose, definitivno je vreme za šišanje“, kaže Davide Marinelli, vlasnik Davide Hair Studija u New Yorku koji je uveren da nikome ne treba mikroskop kako bi primetio oštećenu kosu.

Nažalost, ispucalim vrhovima neće pomoći različiti preparati koji obećavaju čudotvoran rezultat pa je jedino rešenje redovno šišanje.

„Najbolji način da ih izbegnete je da se redovno šišate, uvek koristite zaštitu od toplote i koliko god vam vaš budžet dozvoljava da to sebi priuštite – nadogradite svoje alate za oblikovanje kose“, objasnio je Paul Cucinello iz Cucinello Studija.

2. Kosa je izgubila oblik i volumen

Što je kosa duža, to ima manje volumena, ali to je potpuno normalno jer su duge vlasi teže, što dovodi do manjka volumena u korenu kose. Zato je dobar odabir stepenasto šišanje koje će vizualno povećati volumen kose

3. Ne uspevate da napavite lokne niti ispeglate kosu

Ako vrhove svoje kose ne možete uviti čak ni pomoću uvijača za kosu, to je znak da ćete uskoro morati da posetite frizerski salon. Kosi je potrebna vlaga kako bi imala oblik i kako ne bi izgubila sjaj, a ako nemate zdravu kosu, nijedno od toga nije moguće.

4. Kosa se stalno petlja

Ako se vaša kosa stalno petlja i vodite borbu s upornim stvaranjem čvorova, vreme je za skraćivanje vrhova.

5. Mesecima se niste ošišali

Ok, sada vam je valjda već i samima jasno da je krajnje vreme da pozovete frizerski salon i zakažete svoj termin.

„Većina ljudi ne voli promene, a ja zaista verujem da je to zbog promena koje se obično događaju vama i na koje vi ne možete uticati. Ali promena frizure jedan je od najboljih načina da se naviknete na promene, a to može biti jedna od najpozitivnijih promena koje si možete priuštiti“, uveren je Cucinello.

Izvor: Index.hr

Foto: Designed by Freepik