Jesenja sezona je bliža nego što se čini pa je vreme da se garderoberi osveže komadima odeće koji će biti nezaobilazni deo stajlinga svake moderne žene. Kristina Bekvalac, poznata novosadska stilistkinja i dizajnerka, otkriva koji će to modni trendovi vladati svetskom, ali i domaćom scenom tokom predstojeće sezone, kao i koji su njeni planovi za naredni period.

– Srećna sam što će ove jeseni u trendu biti jedna od mojih omiljenih boja – zelena. Od pastelne pistachio, preko jarko zelene, pa sve do maslinastih nijansi. Laka je za kombinovanje jer se odlično slaže sa neutralnim nijansama, poput bež i bele, ali i sa upečatljivijim bojama poput roze i plave. Moderno će biti i slojevito oblačenje, a posebno kombinacija rolke ispod košulje. Nisam preteran ljubitelj cvetnog printa, ali haljine tog tipa u zagasitim bojama su must have ove jeseni.

Pregršt je izbora kada je garderoba u pitanju, ali Kristina Bekvalac izdvaja pet komada koji bi trebalo da se nađu u svačijem ormanu.

– Mikro torbe su novina koja me potpuno fascinira i biće moderna sigurno nekoliko sezona, zatim haljina do gležnja koja savršeno stoji bez obzira kakve ste građe. Obavezno morate imati neki komad kariranog dezena ili scarf printa. Od obuće izdvajam patike, a favorit su mi popularani modeli Aztrek 96 i Aztrek Double koji se kombinuju apsolutno uz sve i neke moderne kaubojke za kišne dane.

Kristina Bekvalac: Haljine sa printom i udobne patike must have komadi za jesen

Stil koji podseća na devedestete danas je sve popularniji, a šarmantna dizajnerka ga podržava i ističe da je to period kada su nastali neki od modela za sva vremena.

– Patike su nezaobilazan komad, bilo da idete na trening, na kafu sa prijateljicama ili neki sastanak. Upravo je Reebokova Azrtek silueta iz devedesetih sada redizajnirana u patiku modernog doba koju obožavam i kombinujem uz sve. Priznajem da sam jedva dočekala dan kada će srpska moda podržati unazad već aktuelan svetski trend. Kombinovanje nespojivih komada je pravac u kom beskrajno uživam.

Bekvalčeva ističe kako najviše voli da oblači manekenke jer smatra da im garderoba najbolje pristaje i umeju da je iznesu na pravi način. San joj je da stilizuje neke od svetski poznatih modela, a inspiraciju pronalazi upravo na svetskoj sceni.

– Svakodnevno se informišem putem interneta, odnosno raznih modnih blogova. Pratim Instagram profile poznatih influensera, gledam revije svetskih brendova i uvek pokušavam da svoje stajlinge, koliko mogu i koliko mi klijenti dozvole, uskladim sa istim.

Za sam kraj, Kristina je otkrila na kojim projektima trenutno radi, kao i koji su joj planovi za naredni period.

– Do nove godine bi trebalo da izbacim svoju kolekciju na kojoj radim već neko vreme i tome se veoma radujem. Uporedo pripremam stajlinge i šijem kostime za koncert u Beogradskoj areni koji će moja sestra Nataša održati 14. februara sledeće godine.