Uvek je važno imati u rukavu još poneki trik koji će biti od koristi u borbi protiv mrskih neprijatelja – bubuljica!

1 Kreni ranije na spavanje

Manjak sna usporava cirkulaciju pa koža izgleda bledo i isprano. Svaka bubulljica je onda na njoj dvostruko uočljivija.

2 Oprezno s mlekom

Ako se nikako ne možeš rešiti bubuljica, možda je problem u tvojoj ishrani. Smanji količinu mleka i mlečnih proizvoda jer oni sadrže hormone koji stimulišu rad lojnih žlezda, a to izaziva bubuljice. Ali slobodno možeš piti mleko s manje masnoće i jesti posni sir jer su hormoni koncentrisani u masnoći.

3 I krompirići mogu da prave probleme

Suzdrži se od prekomernog „tamanjenja“ prženih krompirića (pomfrita) jer hrana koja sadrži veće količine masnoća i ugljenih hidrata može dovesti do začepljenja pora i stvaranje bubuljica.

4 Obezbedi ogranizmu vitamine C i E

Da bi tvoja koža bila zdrava, moraš je hraniti i iznutra. Jedi što više namirnica bogatih vitaminima C i E. Namirnica koja savršeno spaja i velike količine vitamina C i E je brokoli, zato ga svakako uvrsti u svoj jelovnik!

5 Priušti sebi domaću masku

Za čišćenje lica i sužavanje pora možeš isprobati ovu jednostavnu domaću masku: kašiku oštrog brašna pomešaj s jednim belancetom. Smesu nanesi na lice i ostavi 10 minuta. Isperi mlakom vodom.

6 Izbegavaj tuširanje vrućom vodom

Prevruća voda pravi je pakao za kožu, zbog nje će bubuljice poludeti, postati crvenije, upaljenije.

7 Budi strpljiva s proizvodima

Kad kupiš gel ili penu za čišćenje lica, nemoj očekivati rezultate preko noći. I koži treba vremena da prihvati tretman i počne se oporavljati.

Foto: Thinkstock