Iako je bežanje s časova pomoglo momcima da se zbliže i osnuju bend, nemojte slediti  primer grupe 5SOS!

Mnogo pre nego što je bend 5SOS postao slavan, četiri mladića koja ga čine pohađala su nastavu u hrišćanskoj školi “Norwest”.

Iz dana u dan mislili su samo jedno: “Ovo je taaaako dosadno!” Zato bi ponekad jednostavno odlučili da začine monotonu svakodnevicu, pa bi se iskrali kroz školski hodnik i kad bi bili sigurni da ih niko od profesora ne vidi, zbrisali bi na ulicu. Jer, to je značilo slobodu!

“U školi mi je bilo grozno”, priznaje Calum Hood.

“Ona definitivno nije bila moje omiljeno mesto na planeti i jedva sam čekao da se ta noćna mora završi. Ashton je uvek delio moje mišljenje pa je često znao da me pokupi i da zajedno pobegnemo s nastave. Nekoliko puta su nas i ulovili”, priseća se on.

“Super je bilo što je Calum već tada vozio automobil”, nastavlja priču Ashton Irwin. “Samo bismo se potrpali u auto i odvezli u nepoznatom pravcu. Nije nam bilo važno gde idemo. Jedino smo hteli da budemo što dalje od škole, profesora, zadataka…”

No Calum i Ashton nisu bili jedini koji su rado ispoljavali svoju buntovnu stranu. I Michael Clifford kaže da je često bežao s nastave: “Jednom prilikom sam zbrisao s časova i ležerno koračao prema železničkoj stanici, kad me je jedan od profesora spazio i počeo da me prati. Tada sam prvi put bio ulovljen i nije mi bilo nimalo prijatno, moram priznati.”

Sledite svoje snove

Ashton, Calum, Michael i Luke nisu bežali s nastave kako bi gubili vreme po kafićima ili da bi kod kuće igrali video-igrice. Njima je u glavi bila samo jedna misao – muzika! Njom su već u osnovnoj školi sva četvorica bili toliko zaraženi da im ništa drugo u životu nije bilo važno.

“Imao sam 13 godina i vozeći se u školskom autobusu sreo sam sestrinog prijatelja, koji mi je dao narezani CD. Na njemu je crnim markerom pisalo ‘American Idiot’”, prepričava Calum. “Bio je to album Green Daya zbog koga sam se, zapravo, zaljubio u muziku. Nisam mogao da prestanem da ga slušam. A kako sam kod kuće imao akustičnu gitaru, odmah sam je uzeo u ruke i pokušao da sviram.”

Momci su danas i te kako svesni da je obrazovanje važno, i da njihov primer bežanja sa časova niko ne bi trebalo da sledi. Ali isto tako tvrde da je bitno da se svako u životu potpuno posveti nekoj svojoj strasti. U njihovom slučaju to je bila muzika.

“Ljudi, morate pronaći nešto što volite i zatim slediti svoj san bez obzira na sve. Ali, ne zapostavljajte školu jer ona vam, ipak, garantuje dobar posao jednoga dana. Ne znači da će se svima posrećiti kao nama”, savetuju momci iz benda 5SOS.

Foto: Instagram