Selena Gomez odlučila je skrenuti pažnju na migrantsku krizu u SAD-u. Ova američka glumica, pevačica i producentkinja napisala je tekst za magazin Time u kojem je otkrila da su neki članovi njene porodice došli u SAD bez dokumenata iz Meksika.

„Migrantska kriza i generalno migracije su pitanja o kojima razmišljam svaki dan i nikada ne zaboravljam koliko sam blagoslovljena što sam rođena u ovoj zemlji zahvaljujući svojoj porodici i milošću sredine“, napisala je Gomez i dodala da je njena tetka došla u SAD u prikolici kamiona 70-ih godina.

Ona je dodala u svom tekstu kako su primer njene tetke ubrzo sledili i njena baka i deda, a njen se otac rodio u Teksasu ubrzo nakon toga. Selena Gomez je rođena u Americi i ima američko državljastvo o rođenja, ali ističe kako nisu svi imali sreću poput nje.

„Kada čitam naslove vesti ili vidim rasprave o migrantima na društvenim mrežama, osećam strah za one koji se nalaze u sličnim situacijama kao moja porodica u prošlosti. Uplašena sam za svoju zemlju“, napisala je  u magazinu Time Selena.

Porodična istorija i iskustvo inspirisalo je Sel da prihvati izazov i bude izvršna producentkinja nove Netflixove dokumentarne serije pod nazivom „Living Undocumented“. Ona je ovaj projekt najavila još 2017. godine i tada je kazala kako želi osvetliti živote osam porodica migranata u SAD-u iz različitih država i različitog porekla, a koje su se suočile s mogućom deportacijom iz zemlje.

„Living Undocumented“ je svoju Netflix premijeru imao juče i nadamo se da ćete iskoristiti vikend koji je pred nama da pogledate istu i shvatite da na ovom svetu i dalje postoje razlike protiv kojih svi zajedno treba da se borimo.

Foto: Puma press