Dok se Taylor Swift spremala za svoj Tiny Desk koncert, pogledala je oko 300 zaposlenih i gostiju radio stanice NPR i rekla: „Vau! Ovo je baš puno ljudi u maloj prostoriji! Volim to!“ Zatim je, nakon što se predstavila, objasnila svoj cilj: „Odlučila sam ovo gostovanje da iskoristim kao priliku da vam pokažem kako su pesme zvučale kada sam ih tek napisala.“

Ne bi trebalo da bude iznenađenje da neko ko nastupa na stadionima može da nastupi u kutku kompanije NPR Music u Washingtonu – tačnije iza stola Boba Boilena – ali Swift je doista bila kao kod kuće tokom solo nastupa.

„To sam samo ja. Nažalost, nema plesača“, rekla je Tay.

Započela je akustičnim izvođenjem pesme „The Man“, sa svog novog albuma ”Lover”, zatim je iznela kritiku rodnih dvostrukih standard, ali uz sjajan smisa za humor (i savršeno raspoređene pramenove kose). Potom se uz osmeh okrenula klaviru kako bi izvela pesmu “Lover”. Ponovo uzimajući gitaru u ruke da bi otpevala “ Death by a Thousand Cuts“, Swift se suočila s pitanjem za koje kaže da progoni njenu karijeru: “Šta ćete raditi ako ikada budete srećni?” Uz pesmu su navirle misli i neumoljiva preispitivanja, te je Taylor Swift dala i odgovor: “I dalje će se izvrsno snalaziti u stvaranju vrhunskih pesama – pričama.”

Iako se većina koncerata Tiny Desk završi posle treće pesme, prisutni su imali priliku da čuju i četvrtu numeru – „All Too Well“ sa albuma “Red” iz 2012. Kritičari i fanovi je rutinski navode kao omiljenu, a ova toliko voljena pesma postala je deo Swiftie legende, upečatljiva u njenoj specifičnosti koju svako ko je voleo i izgubio može da razume.

Taj osećaj povezanosti je u središtu svega. Otprilike 800 koncerata Tiny Desk od kada je ekipa radio stanice NPR prvi put emitovala u aprilu 2008., a cilj ostaje isti: usred sastanaka i konferencijskih poziva, koncerti Tiny Desk nude predah od radnog dana i mogućnost da videte umetnike kako preispituju svoje radove u drugačijm,možda čak i čudnom okruženju. Ti koncerti su uvek posebni, ali nekim danima se zaista čine čarobno. Gledati Taylor Swift kako nastupa, a zatim kako komunicirati s zaposlenima na radiju i gostima koji su odrastali s njom – bilo je jednostavno očaravajuće izjavila je jedna od zaposlenih na radiju NPR, Lyndsey McKeena.

A mi vam dajemo mogućnost da i vi pogledate gostovanje Taylor Swift na radio stanici NPR:

Foto: Instagram/Bob Boilen/NPR