Jin iz BTS-a ne mora da ide u vojsku!

Napokon, evo prve zvanične izjave: Član BTS-a Jin ove godine ne mora da se priključi vojsci! Kako stoje stvari sa bendom, možete pročitati u nastavku teskta.

Pauza benda? ARMY brine o članovima BTS-a

Dugo je izgledalo da nema nade za člana BTS-a Jina. Već mesecima ARMY brine o svom idolu, jer se plaši da pevač mora da započne svoju skoro dvogodišnju vojnu službu. To je dužnost koju muškarci između 18 i 28 godina moraju da obavljaju u Južnoj Koreji. Nakon što je BTS u avgustu najavio dvomesečnu pauzu, fanovi su se plašili da bi ta pauza mogla biti produžena. Ali sada po prvi put postoje sve potpuno jasno …

BTS: Jin ne mora da ide u vojsku!

Dugo smo morali da čekamo, ali napokon je stiglo prvo saopštenje Big Hit Entertainment, muzičke kuće u kojoj je BTS: Nijedan od članova neće ove godine ići na obaveznu vojnu službu. „Ne znamo odakle su te glasine došle, da se neko ove godine mora pridružiti vojsci, to je pogrešno“, rekao je jedan izvor. Strah da će Jin morati na neko vreme da napusti grupu došli su zbog izjave političara Ahn Min Suka, koji je rekao kako neće biti posebnog tretmana za umetnike pop culture, odnosno k-pop zvezde, kada je reč o obaveznom služenju vosjke.

Pauza benda je i dalje moguća

Sve je jasno kada je reč o ovoj izjavi, međutim, ona se odnosi samo na ovu godinu! Stoga bi fanovi trebali biti ipak da budu spremni da će sledeće godine doći do promena u K-pop bendu. Jin je najstariji član BTS-a i mora da se prijaviti vojsci do juna 2020. godine. U zavisnosti od toga koju je aktivnost bude odabrao u vojsci, njegov povratak u bend mogao bi usledi nakon godinu ili više. Međutim, vrlo je verovatno da će BTS odlučiti da nastaviti kao bend, ali da će biti menjanja članove u period dok završavaju postojeći članovi obaveznu vojnu službu. Međutim, sigurni smo da će ARMY preživeti sve ovo zajedno.