Često nam se dogodi da nanesemo svoj najdraži parfem, a on već nakon kratkog vremena izvetri. Srećom, znamo za male trikove uz koje ćeš tvoj miris učiniti dugotrajnijim i uživaćeš u njemu od jutra do večeri.

*Ako imaš suvu kožu, tvoj miris će brže ispariti. Želiš li to da izbegneš, na ona mesta na koži na koje ćeš naneti parfem, najpre nanesi malo baby ulja.

* Postojanost parfema produžićeš i tako što ćeš na telo najpre naneti losion iz iste mirisne linije ili običan losion za telo bez mirisa.

* Nanesi miris odmah nakon tuširanja, pre nego što se obučeš. Nemoj parfemom prskati odeću.

* Nikako nemoj trljati zglobove jedan uz drugi kad na njih naneseš parfem. Velika je predrasuda da to pojačava miris. Naprotiv – postići ćeš samo to  da gornje note brže ispare.

* Kad isprobavaš novi parfem u parfimeriji, pričekaj da se on osuši na koži pre nego što ga pomirišeš. Tako ćeš steći bolju mirisnu sliku, jer prvi utisak daju samo gornje note, koje zapravo vrlo brzo izlape. Pravi miris oseti se tek kasnije.

Tačke na koje se nanosi parfem…

Miris se uvek nanosi na najtoplije, pulsirajuće delove tela. Izaberi 2 ili 3 od ovih tačaka, ali nikako ne na sve odjednom. Možda će te začuditi da parfem možeš naneti na listove i članke, ali tako zapravo postižeš da se miris “uzdiže” tokom dana.

Na vrat
S unutarnje strane lakta
Na zapešće
Ispod grudi
S unutranje strane kolena
Na listove i članke

Designed by Freepik