Ah, ti selfiji! Toliko su popularni, ali nikako da “naučimo” da ih fotografišemo! Da li i ti tako misliš? Uz par lakih koraka postaćeš selfie kraljica!

1. Svetlo

Svetlo je izuzetno bitno, pogotovo kada je selfie u pitanju. U koliko si negde napolju, onda ruku u kojoj ti je telefon okreni ka suncu, a u koliko si u kući ka prozoru. Tako će ti selfie biti odličnog kvaliteta i lepših, prirodnijih boja.

2. Ruka

Niko ne želi svoju ruku u selfiju, zar ne? Zato, odmaknite se od telefon i ispružite ruku u visini ramena. Tako se vaša ruka neće videti na fotki, a izgledaćete odlično!

3. A položaj lica?

I za to imamo trik-nemojte okretati lice direktno prema kameri. Ako to učinite, spustite bradu i podignite pogled prema telefonu. Najbolji selfie ćete postići ako lice okrenete u blagi poluprofil, spustite bradu, okrenete lice prema ramenu i gledate pravo u objektiv.

4. Prirodan izgled

Selfie možete slikati sa samo dobrom šminkom, i da akcenat stavite na istu. Ali nemojte praviti neke “ludorije”. To što ste želeli da prikažete prikažite prirodnim izgledom, u svakodnevnom životu.

5. Osmeh

Ljudi ne vole fake osmehe-ne morate da se kezite, ali možete da se blago nasmešite, ili pak u koliko ste veoma srećni stavite osmeh od uva do uva, najbitnije je da bude prirodan! 

6. Akcenat

Odaberi stvar na koju želiš da staviš akcenat. Kul makeup, nova frizura, preslatki noktići, nova majica ili lude naočare-odaberi stvar na koju ćeš staviti glavni akcenat, i baš ona će privući druge.

A da li ti imaš neke kul savete za nas? Ukoliko imaš, piši nam na Instagramu @superteen.rs ili pak na mail redakcija@superteen.rs !

Autor: Arijana Đokić

Photo by Julián Gentilezza on Unsplash