Kao i svake, tako i ove jeseni i zime sezona virusa je prosto neizbežna. Najrazličitiji virusi mogu učiniti to da u krevetu ostanete i više od nedelju dana, ali uz ovih par saveta lako ćete prebroditi viruse!

Hrana i piće

Veoma je bitno unositi što više tečnosti u svoj organizam. Voda i čaj su najbolji izbor, a umesto čipsa i grickalica pojedite tanjir supice i ojačajte svoj organizam, pa mu samim tim pomozite da prebrodi bolest!

Udobnost

Niko ne voli da mu bude neudobno, pogogovo kada je bolestan, zar ne? Preporučujemo vam da obučete pidžamu, tople čarape i ugrejete se ćebetom. Samim tim će vam biti mnogo lepše i prijatnije.

Telefon

Telefon nije preporučljiv kada ste bolesni. Tako samo naprežete svoj organizam da gleda u ekran, i zbog tog naprezanja gubite dosta snage i jednostavno može da vam bude samo gore!

A šta umesto telefona?

Umesto telefona i elektronskih uređaja pročitaj tvoj omiljeni magazin, knjigu, napravi planer, uradi neki DIY ( u koliko možeš ) ili prosto odmaraj.

Obavezno pođite lekaru

I naravno, obavezno posetite lekara. I da je samo malecna prehlada, lekar će vam jedini dati adekvatne lekove i terapiju za vas!

Autor: Arijana Đokić

Foto: Kelly Sikkema on Unsplash