I sada zvanično Novak Ðoković može da kaže da je najbolji na svetu! Naime specijalizovani teniski portal tennis.com izabrao je Novaka Ðokovića za najboljeg tenisera u protekloj deceniji.

 

View this post on Instagram

 

Thank you @tennischannel ??

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole) on

Kako je navedeno na sajtu, srpski teniser je 2011. prvi put postao prvi teniser sveta, a te godine je osvojio tri Grand slam trofeja, a od ukupno 16 čak 15 ih je osvojio baš u ovoj deceniji, daleko više od svojih najvećih rivala Rodgera Federera i Rafaela Nadala.

Novak Ðoković je svoju dominaciju pokazao tokom 2015. i polovinom 2016. godine, kada je vezao titule na sva četiri Grand slama i postao prvi teniser od Roda Lavera kojem je to pošlo za rukom.

Kao još jedan upečatljiv trenutak iz Ðokovićeve karijere, navode i ovogodišnje finale Vimblodana, kada je u pet setova uspeo da pobedi Rogera Federera.

Ove decenije Novak Ðoković na Gren slemovima ima učinak od 216 pobeda i 24 poraza, a ukupno na svim turnirima 627 pobeda i 100 poraza.

Dok čitate ove redove, setite se onih snimaka na kojima mali Nole priča o svojim planovima za budućnost i neka vam baš to bude podstrek, motivacija, inspiracija da nastavite da trenirate ako je sport u pitanju,  ili bilo šta drugo što radite – pišete pesme, snimate se, crtate, pevate…verujte u svoje snove, radite na sebi jer samo tako oni mogu biti ostvareni i možda jednog dana vi ponesete titulu najboljeg u svojoj oblasti!

Foto: Antonio Ahel/ATAImages