Nova godina samo što nije, a verujemo da je svima bitno kako ćemo i na koji način ući u istu. Veruje se da kako uđemo u Novu godinu, takva će nam biti ona cela, pa je najbolje da se dobro pobrinemo da na što bolji i lepši način uđemo u 2020. godinu. Nakon što se rešimo ovih stvari, sve će biti lakše!

1. Stara odeća

Svi želimo da u 2020. uđemo kako to „priliči”  i da je dočekamo što bolje. Sigurni smo da se nadate svemu i svačemu što je novo, pa i novoj odeći. Zato iz svog ormara izbaci i daj svoju staru odeću koju ne nosiš onima kojima treba, daj je u humanitarne svrhe.

2. Loše navike

Pokušaj da se rešiš loših navika. Naravno, ne možeš se rešiti svih preko noći, ali pokušaj i idi ka tome. Recimo, ukoliko grickaš nokte ili zanoktice, pokušaj da izbegneš to. Isto važi i za sve ostale loše navike.

3. Odluka koje ne možeš ispuniti

Odrekni se odluka koje znaš da ne možeš ispuniti. Ukoliko si sebi zadala neke ciljeve i odluke za koje si gotovo sigurna i znaš da su nemogući za ispuniti – tako ćeš samo opteretiti sebe i osećaćeš se loše.

4. Prijatelja koji te ne vole

Takve osobe ti definitivno ne trebaju u životu! Neko ko te mrzi, ne voli i vređa-on ti i nije prijatelj. Potrudi se da ga izbegavaš i da ne komuniciraš sa takvim osobama.

5. Društvene mreže

Ne mislimo da se u potpunosti rešiš društvenih mreža, naravno, ali da njihovo korišćenje svedeš na neki minimum. Ukoliko na mrežama provodiš oko 5-6 sati dnevno, smanji to, za početak, na nekih 3h dnevno. Naravno, ukoliko ti tako želiš.

A čega bi ti želeo da se rešiš u predstojećoj 2020.godini?

Autor: Arijana Đokić

Foto: Pineapple Supply Co. on Unsplash