Njujorški Tajms skver poznat je već gotovo ceo vek kao mesto najspektakularnijeg dočeka Nove godine na svetu. Novogodišnji program u direktnom prenosu prati stotine miliona gledalaca širom sveta, a muzički program sinoć obeležile su i zvezde Exita kao što su popularni reper Tyga, koji će posetiti veliku proslavu 20. rođendana festivala sledećeg jula, kao i rok zvezde Kilersi i hit duo The Chainsmokers, ali i brojni drugi poput BTS-a, Due Lipe i Post Malona. Njujorška publika imala je priliku da dočeka 2020. godinu i odbrojava uz najaktuelnije muzičke hitove, dok je Tyga izveo jednu od svojih napopularnijih pesama, Taste, pre nego što je privatnim džetom odleteo za Las Vegas, gde je bio domaćin dočeka u klubu JEWEL.

Embed from Getty Images

O značaju, popularnosti i veličini muzičara koje EXIT festival iz godine u godinu dovodi u Srbiju, najbolje svedoči činjenica da su se u novogodišnjoj noći na njujorškom trgu upravo ovi izvođači našli rame uz rame sa zvezdama kao što su LL Cool J, DJ Z-Trip, Backstreet Boys, The Lumineers i Florida Georgia Line, kao i Post Malone kome je pripala čast da nastupa tik pred tradicionalno spuštanje kugle koja označava odbrojavanje do ulaska u novu godinu.

Domaćin večeri FOX novogodišnjeg programa uživo sa Tajms skvera, u okviru kog je nastupao i Tyga, bio je Steve Harvey, a svi posetioci mogli su da prisustvuju i nastupu grupe Village People i izvođenju čuvenog hita YMCA, u pokušaju da obore svetski rekord za „Najveći YMCA ples“.

Iz godine u godinu, rekorde obara i EXIT festival, te je tako samo prošle godine za četiri dana festivala kroz kapije Petrovaradinske tvrđave prošlo preko 200.000 ljudi, dok je prvi kontigent ulaznica za novo izdanje, pod simboličnim sloganom EXIT 2.0, rasprodat za svega 53 minuta. Objavljeno je i prvih 20 izvođača  za veliku proslavu 20 godina EXIT festivala mrđu kojima su David Guetta, Tyga, James Arthur, Fatboy Slim, Boris Brejcha, Artbat, ZHU, Meduza, Sepultura, Kosheen, Roni Size i LTJ Bukem, M.O.D. (Method of Destruction), Moscow Death Brigade, Crippled Black Phoenix, She Past Away, Bury Tomorrow, Buč Kesidi, E-play I Love Hunters.

Novogodišnji poklon: Uz EXIT 2.0 i dvaput na more!

U toku je velika novogodišnja akcija u kojoj se kupovinom ulaznice za jubilarni, dvadeseti rođendan EXIT festivala po promotivnoj ceni od 6.490 dinara, na poklon mogu dobiti i festivalske ulaznice za Sea Star u Umagu i Sea Dance na budvanskoj plaži Buljarica! Akcija traje do kraja godine i dovoljno je samo da se svi postojeći i budući kupci posle registruju u periodu od 1. do 29. februara na sajtu exitfest.org gde mogu i da kupe ulaznice, kao i direktno u prodajnoj mreži Gigs Tix. Turistički paketi za EXIT i druge festivale nalaze se na sajtu exittrip.org.

Foto: Exit press