Da li znate šta je bullet journal?

Kako smo uplovili u Novu godinu, sigurni smo da većina vas želi da mu ova 2020.godina bude dobra i dobro isplanirana. Kako se sada pisanje na papiru “vratilo” u modu, smišljeni su različiti načini planiranja godina, meseci, nedelja i dana. Sigurno ste čuli za bullet journal, a evo šta je zapravo on i kako ga možete napraviti.

Šta je bullet journal?

Bullet journal je sveska/rokovnik koji služi kao planer. Ali ne običan planer. Već planer koji mi crtamo, uređujemo i pravimo kako god želimo. Možete samo da pravite to-do liste, mood tracker, aktivnosti i sve ono što zapravo želite da se nađe u vašem planeru.

U ovakvom tipu planera nema pravila. Možeš koristiti svesku koju želiš, koristiti stranice koje želiš, možeš da crtaš po stranicama ili ih ukrašavati kako želiš. To je tvoj mali svet kreativnosti i mašte.

Važno je znati:

Poželjno je da odabereš svesku manjeg formata, kako bi mogla da je nosiš sa sobom. 

Pored flomastera, markera i hemijskih olovki različitih boja, često se koriste mini sticky notes, isečci iz novina i slično.

Jedan bullet journal odlikuju male sličice i minimalistički dizajn. Ali, ukoliko voliš krupne slike i slično-možeš ih koristiti. Opet ponavljamo-to je tvoj svet mašte.

Nemoj iscrtavati mesece u godini unapred. Možda ćeš smisliti nešto drugo. Možda ćeš tada imati drugačiju vrstu inspiracije i slično. Opusti se, na kraju meseca iscrtavaj i ispiši sledeći.


Kako da planiram?

Prvo isplaniraj mesec okvirno. Zapiši dane, datume, možeš uraditi mood tracker i neke ciljeve i slično. Kasnije se baci na detaljčiće. Oni koji prave bullet journal dugi niz godina savetuju da noć pre ispišeš plan za sledeći dan.

Ukoliko i ti planiraš u bullet journalu, inspiriši i druge, pa nam to možeš poslati na mail redakcija@superteen.rs ili na Instagram @superteen.rs . A fenomenalne ideje za tvoj bullet journal možeš naći na Pinterestu i sajtu We heart it, a mnogo je tutorijala i na YouTubeu!

Autor: Arijana Đokić

Foto: Pinterest