Svake godine obično je samo pitanje vremena kada će društve mreže preplaviti urnebesni mimovi koji će nas podsećati na odustajanje od novogodišnjih rezolucija i vraćanje nazad na stare, loše navike. Ne ove godine, devojke! Imamo par saveta kako postići dostižne ciljeve i kako ih  se držati tokom godine.

Pronađite svoje najviše zen i najudobnije srećno mesto za razmišljanje

Najbolje je da se osećate najopuštenije i najprijatnije kada razmišljate o tome šta želite da promenite. Otiđite u svoju sobu ili onaj mirni kafić i uzmite vremena da napišete prednosti i nedostatke iz 2019. Šta biste želele da se drugačije kreće napred? Upotrebite ovaj popis kao osnovnu crtu za ciljeve koje ćete sebi postaviti.

via GIPHY

Budite razumne šta se može učiniti za godinu dana

Lepo je imati snove da postanete doktor ili da putujete svetom. Međutim, ako ste tinejdžerka i još uvek idete u školi, to su ciljevi za koje će vam trebati mnogo vremena i planiranja, mnogo više  nego samo godinu dana. Razmislite razumno o tome gde se nalazite u životu i koje mogućnosti imate. Možda želite da volontirate za neku organizaciju koju baš volite i podržavete  ili želite da počnete da pišete svoj prvi roman. To može biti izazovno, ali su to ciljevi koji su vam potpuno  na dohvat ruke.

Stavite listu na očigledno i vidljivo mesto u vašoj sobi

Mnogi ljudi pogreše što svoje rezolucije nikad ne zapisuju ili ih zapisuju i posle taj papir ubace u neku fioku. Znate kako kažu – daleko od očiju daleko od srca! Držeći spisak ciljeva prikačenu na vision board, ako ga imate,  ili zalijepljen na zidu ili stolu, stalno ćete se podsećati na ono što ste nameravali da učinite. Svake nedelje možete se zapitati jeste li postigli napredak i planirati svoje buduće nedelje u skladu s tim.

Prihvatite se izazova sa svojim prijateljicama

via GIPHY

Nikad nisite sama u ovome. Može da bude preterano teško da se prilagodite promeni ili možete da pokrenete sami dobre navike, pa pozovite svoje prijatelje da razgovarate o načinima na koje možete jedni drugima da pomognete da ostanete na putu. Možda se svi možete susresti svakog ponedeljka ujutro pre nastave na trčanju ili da svakog petka odvojite vreme da se svi vidite kako biste nastavili da ispunjavate zacrtane ciljeve u periodu koji je pred vama.

Da li si ti napravila listu novogodišnjih rezolucija? Ako jesi javljaj nam kako ide pridržavanje istih. I da zanima nas šta generalno mislite da li ima smisla praviti listu novogodišnjih rezolucija?

Designed by Freepik