Pre nešto više od godinu dana stigla je vest kako će Greta Gerwig režirati novu verziju filma “Male žene”. Film je svetsku premijeru imao 25. decembra 2019., a mi ćemo imati priliku da ga gledamo od 23. januara.

Predstavljamo vam emotivan trejler zbog kojeg je uzbuđenje oko filma u trenutku njegovog puštanja dodatno poraslo.

Film je sniman na temelju istoimenog romana Louise May Alcott iz 1898. godine koji prati živote sestara March i njihove majke Marmee dok se njihov otac bori u Američkom građanskom ratu.

Ovaj roman je popularan širom sveta i ovo će mu biti već šesta adaptacija. Uz film iz 1994. (koji je također premijerno izašao 25. decembra), snimljena je i PBS-ova serija, mjuzikli, pozorišne predstave te opere. Pre 25 godina glavne uloge u filmu su imali Winona Ryder i Christian Bale.

 

View this post on Instagram

 

“I could never love anyone as I love my sisters.” – Louisa May Alcott. ? #NationalSistersDay #LittleWomenMovie 12.25.19

A post shared by Little Women (@littlewomenmovie) on

Uz poznata imena Laure Dern, Emme Watson, Meryl Streep, Saoirse Ronan i Timothéea Chalameta, u novoj verziji filma će u ulogama sestara biti i mlade Eliza Scanlen i Florence Pugh.

Eliza Scanlen u filmu ima ulogu sestre Beth March, mirne, inteligentne devojke koja je glavna veza među svim sestarama. Eliza ima samo 20 godina, a do sada joj je najpoznatija uloga u HBO seriji “Sharp Objects”. Florence Pugh se do sada pojavljivala u filmovima “Lady Macbeth”, “The Falling” i “Midsommar”, a u ovom filmu tumači ulogu Amy March, najmlađe sestre koju svi vole da mrze.

Osim emotivne priče u trejleru koja će vas odmah naterati da upišete u kalendar da ovaj film morate da gledate, posebnost su i genijalni kostimi. Za njih je zaslužna kostimografkinja Jacqueline Durran koja je do sada bila zadužena za kostime u brojnim filmovima,a među njima i za film “Ana Karenjina” iz 2012. godine. Zanimljivost oko kostima, osim što odlično izgledaju, je da su kroz film zamenjeni neki delovi kostima Saoirse (Jo) i Timothéea (Laurie) s ciljem prikazivanja kako su njih dvoje pronašli jedno drugog pre nego su prihvatili vlastiti pol. Kako je navela sama rediteljka Gerwig, “Jo je devojka s muškim imenom, Laurie je mladi muškarac sa ženskim imenom i na neki način su blizanci. Oboje imaju androgene kvalitete i to ih čini savršenima za ove uloge.”

A mi jedva čekamo da film stigne u bioksope!