Trendovi iz prošlosti koji se ove godine vraćaju u modu

Nova godina donosi nove trendove, ali zapravo većina njih se, kao i uvek, vraća iz prošlosti.

Od dezena koji je obeležio šezdesete, preko farmerki iz sedamdesetih godina, do kroja koji se vraća iz osamdesetih, predstavaljamo vam osam trendova koji će vas tokom 2020. godine još jednom podsetiti da se moda stalno vrti u krug.

1. Cvetni print

 

View this post on Instagram

 

Last minute holiday shopping with our palm beach girls ???

A post shared by Loveshackfancy ? (@loveshackfancy) on

Cveće je uvek u modi, a poslednjih nekoliko godina je baš zastupljeno, ali rekli bismo da je najmoderniji odabir za 2020. – psihodelični cvetni print koji nas vraća u šezdesete godine prošlog veka.

2. Korpa-torbe

 

View this post on Instagram

 

New day, new flowers and new #galaxyfold @samsungfrance #withgalaxy #promotion

A post shared by Jeanne (@jeannedamas) on

Ne, nisu samo za plažu i odlazak na pijacu. Pletene korpa-torbe su chic odabir za razne prolećne i letnje prilike, a ove godine biće pravi hit, kao što su bile i u šezdesetima.

3. Heklana odeća

Još jedan trend koji se vraća iz šezdesetih je heklana odeća koja je također primerenija toplijem delu godine kada ćemo je, kako su najavili brojni dizajneri u svojim prolećno/letnjim kolekcijama, viđati baš često.

4. Zvoncare

 

View this post on Instagram

 

Already on weekend time… ?: @wear.is.sam #moveyourlee #leejeans #flarejeans

A post shared by Lee Jeans ? (@leejeans) on

Iz sedamdesetih godina,a bile su populare i devedesetih, nam stižu farmerke s nogavicama na trapez ili ti zvono. Ovaj model je već pred kraj prošle godine postao pravi hit među devojkama koje prate trendove, pa ne sumnjamo da će njihova poplarnost rasti.

5. Retro torbe

Uz zvoncare, iz sedamdesetih se vraćaju i velike torbe načinjene od brušene kože, tkanine, vune; s perlicama, vezom i drugim tipičnim obeležjima mode iz tog desetljeća.

6. Tačkice

Klasični dezen koji je poslednjih godina na vrhuncu popularnosti, svoju modnu dominaciju nastaviće i u 2020. godini, a ovaj modni trend poslednji je put ovakav hit bio tokom osamdesetih godina prošlog veka.

7. Oversized komadi

 

View this post on Instagram

 

How to block photo-bombers in a busy pedestrian walkway? Dress #oversized

A post shared by Holly Pan (@hollyhpan) on

Iz osamdesetih nam se vraća i predimenzionirani (oversized) kroj koji je također već neko vreme prisutan u modi te je iz dana u dan sve popularniji.

8. Vruće pantalone i mikro mini suknje

 

View this post on Instagram

 

Streets of Barcelona. ❤️

A post shared by Negin Mirsalehi (@negin_mirsalehi) on

Što kraće, to bolje! Modni moto iz osamdesetih vredi i za 2020. godinu i vreme je da pokažete noge! Ali devojke poslušajte nas i sačekajte da malo otopli.

E sada kada znate na koje godine prošlosti se odnose trendovi, zavirite u ormare svojih mama, tetki, baki jer smo sigurni da svaka od njih ima ponešto od spomenutoga u nekom ćošku ormara, a vama će to dati dobar start za modne inspiracije.

Foto: Zara