Svaka frizura ne stoji svakome! Ista frizura neće stajati jednako dobro tebi i tvojoj sestri, drugarici, mami i slično. Pre nego što pođeš kod frizera i zatražiš frizuru, moraš odrediti svoj oblik lica, koji je jedan od 6-ovalno, okruglo, kockasto, izduženo, srcoliko ili u obliku dijamanta. To ćeš odrediti tako što ćeš videti gde ti je lice najšire.

Koja frizura pristaje tvom obliku lica?

Ovalno lice

Skroz kratke frizure pristaju dobro jedino ovom obliku lica. Kovrdžava i polupodignuta kosa takođe odlično stoje ovom obliku lica! Što se dužine tiče-dobra je dužina kose do ramena.

Okruglo lice

Slojevite šiške i kratke  frizure sa volumenom na potiljku odlično stoje okruglom licu. Duga kosa sa šiškama i frizure koje daju dužinu licu pun su pogodak za ljude sa okruglim oblikom lica.

Kockasto lice

Duga, talasasta kosa ublažiće oštrinu kockastog lica. Takođe, sve nežne frizure i blagi talasi najbolje pristaju ovom licu.

Izduženo lice

Slojevita kosa oko jagodica i ušiju-za dodatnu zaobljenost sredine lica. Što se šiški tiče-ili skroz ravne ili skroz na stranu koje će vizuelno skratiti lice. To je ono što pristaje ovom licu.

Srcoliko lice

Scrcolikom licu pristaje kosa dužine do brade ili duža. Ukoliko je kraća-onda to i ne izgleda baš najbolje, bar ne na srcolikom obliku lica. Sjajno će vam pristajati stepenaste šiške na stranu.

Lice u obliku dijamanta

Ukoliko imate lice u obliku dijamanta, obavezno ga naglasite-kosu sklonite iza ušiju i pokažite fenomenalne linije vašeg lica. Ovom obliku stoji stepenasto ošišana kosa sa uvijenim krajevima, ali izbegavajte kratke šiške.

Verujemo da će vam sada odlazak kod frizera biti mnogo lakši i da ćete znati šta će vam sigurno stajati!

Autor: Arijana Đokić

Foto: Pinterest i Image by Khusen Rustamov from Pixabay