Zašto je svet toliko poludeo za maskama za lice? Pa prosto – maske za lice čine kožu elastičnom, pore izlučuju sebum te se tako čiste, a samim tim ten postaje čistiji, svežiji i blistaviji. Istraživanja su pokazala da se najbolji uspeh postiže kada se maska za lice pre samog odlaska na spavanje. Mi ti predlažemo da svoju kožu jednom nedeljno obraduješ maskom koju su za negu lica koristile Egipćanke pre nekoliko hiljada godina. Iako je u ono vreme najnormalnija stvar bila ljubomorno čuvati sastojke za negu, mi ćemo ovaj recept nesebično podeliti sa vama drage naše superteenovke.

Šta vam je potrebno za masku?

1 jaje

1 mala kašika maslinovog ili bademovog ulja

1 velika kašika mleka

malo soli

1 velika kašika brašna ( ili po potrebi)

Priprema

Pomešaj tečne sastojke, dakle jaje, mleko i ulje. Zatim u tu smesu dodaj brašno i so. Smesa ne sme da bude preretka, ali ni pregusta pa kod pripreme budi slobodna i dodaj koju kap ulja ili malo brašna kako bi dobila idealnu gustinu. Masku nanesi na lice i vrat, i ostavi da deluje 15-ak minuta. Nakon toga, lice isperi mlakom vodom i namaži hidratantnom kremom.

A ako ti imaš neki isprobani recept za masku bilo da je za kožu, kosu, telo, pozivamo te da nam ga napišeš a mi ćemo ga rado podeliti sa ostalim čitaocima.

People photo created by freestockcenter – www.freepik.com