Cardi B, rođena kao Belcalis Marlenis Almanzar, jedna je od najpoznatijih rep muzičarki današnjice, ali sad ima pomalo suludu ideju – želi da se bavi politikom!

Otkako je pre par godina izdala singl „Bodak Yellow“, samo niže hitove koji se vrte na svim radio stanicama, klubovima, diskotekama. Pre nego što je postigla uspeh u muzičkoj industriji, bila je televizijska i internet zvezda.

Sudeći prema nedavnom nizu njenih objava na Twitteru, Cardi B se zasitila slave koju joj je doneo showbusiness, pa je pažnju sada usmerila nan i manje ni više nego politiku.

„Mislim da želim da budem političarka. Jako volim vladu, iako se s njom ne slažem“, glasio je jedan od njenih nedavnih tvitova.

Ambiciozna reperka objasnila je da je uverena kako bi uspešno završila trku za mesto poslanika u američkom Kongresu, jer ima puno ideja koje imaju smisla. Njen plan je da se vrati u školu na nekoliko godina i posvetiti se svom obrazovanju.

Ovo nije prvi put da Cardi B pokazuje interesovanje za politiku. Proteklog leta je s Bernijem Sandersom, senatorom i predsedničkim kandidatom, raspravljala o sadašnjem američkom predsedniku Donaldu Trumpu. Videosnimak njihovog razgovora Bernie Sanders je objavio na svom YouTube kanalu.

Ako se pitate zbog čega jedan ozbiljan pretendent na najvišu političku funkciju u SAD-u razgovara s jednom reperkom, odgovor leži u ogromnom broju pratilaca koje Cardi B ima na svojim društvenim mrežama. Samo na Instagramu je prati skoro 58 miliona followera!

A nama ostaje da vidimo koliko je Cardi B ozbiljna u svojoj nameri da se kandiduje za američki Kongres i da li bi uspela da svoje pratioce i ljubitelje uspešno pretvorila i u glasače.

Foto: Instagram