Exitov međunarodno priznati No Sleep Festival proglašen je za „Najbolji novi festival Evrope“ na sinoćnoj svečanoj dodeli Evropskih festivalskih nagrada (European Festival Awards) u Holandiji, najprestižnijem evropskom festivalskom takmičenju!

Pre titule za No Sleep, EXIT je već osvojio dve nagrade za „Najbolji veliki evropski festival“ za izdanja iz 2013. i 2017. godine, a Sea Dance za „Najbolji evropski festival srednje veličine“ 2015. godine. Time je EXIT tim postao i najnagrađivanija nezavisna festivalska grupacija Evrope, osvojivši čak četiri titule u samo sedam godina i to u godini kada EXIT proslavlja svoj jubilarni, dvadeseti rođendan! Trijumf No Sleep festivala posebno se ističe kada se uzme u obzir da je na ovogodišnjem festivalskom takmičenju učestvovalo više stotina festivala, za koje je glasalo preko 350 hiljada ljudi iz brojnih zemalja sveta, kao i stručni žiri, koji čine neki od najvećih autoriteta u svetskoj muzičkoj industriji. Nakon dve osvojene titule, i EXIT se ponovo našao među deset najboljih velikih festivala Evrope, i to deseti put od kad su ove nagrade ustanovljene 2009. godine, dok se među najboljima u svojoj kategoriji čak šesti put našao i Sea Dance.

Muzička platforma No Sleep koju je EXIT kreirao uz podršku popularnog domaćeg brenda Guarana, izgradila je zavidnu reputaciju na svetskoj sceni u proteklih pet godina, pre svega kroz kultnu binu na EXIT i Sea Dance festivalima, ali i brojnim No Sleep događajima u svetskim metropolama kao što su London, Njujork, Rim, Sao Paulo, Barselona, Brisel i drugi. Uz pohvale fanova i medija iz preko 40 zemalja sveta, No Sleep je predstavio neke od najuzbudljivijih izvođača svetske elektronske scene i vodećih klubova sveta, koji su ugostili i Exitove No Sleep događaje, a među kojima su i fabric (London), Rex, Concrete (Paris), Tresor (Berlin), Sub Club (Glazgov), Fuse (Brisel), Arma17 (Moskva), D-Edge (Sao Paolo), The Bunker (Njujork), Goa (Rim), Nitsa (Barselona) i drugi.

EXIT timu novi „festivalski oskar“: No Sleep je najbolji novi festival Evrope!

Iako se održava svega dve godine u današnjem formatu, No Sleep se već izdvojio kao jedan od najvećih indoor elektronskih muzičkih događaja u Evropi, a održava se na preko deset lokacija u Beogradu, uključujući Glavni hangar u Luci Beograd i naše međunarodno priznate klubove kao što su Drugstore, 20/44, Mladost, half, Dot i drugi. Na spisku dosadašnjih izvođača festivala nalaze se redom neka od najtraženijih svetskih imena kao što su Nina Kraviz, Fatboy Slim, Amelie Lens, Bicep, Jeff Mills, Dax J i brojni drugi. Nakon velikog uspeha u vidu rasprodatog samostalnog festivalskog izdanja i prateće konferencije, No Sleep se vraća ove godine u novembru, a sve detaljnije informacije biće uskoro dostupne na nosleepfestival.com.

Samo do petka, 17. januara: Uz EXIT 2.0 i dvaput na more!

Za sve one koji jedva čekaju leto i noći na No Sleep binama na EXIT i Sea Dance festivalima,  u toku je i velika praznična akcija u kojoj se kupovinom ulaznice za jubilarni, dvadeseti rođendan EXIT festivala po promotivnoj ceni od 6.490 dinara, na poklon mogu dobiti i festivalske ulaznice za Sea Star u Umagu i Sea Dance na budvanskoj plaži Buljarica! Akcija traje najkasnije do petka, 17. januara u ponoć, a dovoljno je da se svi postojeći i budući kupci posle registruju u periodu od 1. do 29. februara na sajtu exitfest.org gde mogu i da kupe ulaznice, kao i direktno u prodajnoj mreži Gigs Tix. Turistički paketi za EXIT i druge festivale nalaze se na sajtu exittrip.org.