Dom omladine Beograda i Studio Centar i u 2020. godini nastavljaju sa uspešnom realizacijom pozorišnog repertoara za mladu publiku, koji je započet u proleće 2017. godine. Tokom prvih meseci 2020. godine, ovaj jedinstveni pozorišni repertoar biće bogatiji za dve nove predstave„EPSKA FANTASTIKA“, po originalnom tekstu Đorđa Kosića (28. i 29.1.) i „DEVEDESETE U KRAJU“, po istoimenom hit tinejdž romanu Jovane Ristić (26. i 27.2.).
Nove predstave za tinejdžere u Domu omladine Beograda

Jedinstveni pozorišni repertoar biće bogatiji za dve nove predstave: „EPSKA FANTASTIKA“ i „DEVEDESETE U KRAJU“.

U martu i aprilu mesecu vas očekuju i već dobro poznati stari naslovi: „DECA NA INTERNETU 2″„DNEVNIK ANE FRANK“„BORILAČKI KLUB“, i „35 KALORIJA BEZ ŠEĆERA“ kao i reprize pomenutih novih predstava. Pored Velike sale i sale Amerikana, u kojima su se do sada održavale predstave, od ove godine aktiviraćemo i prostor Kluba Doma omladine koji će doprineti intimnijem i jačem doživljaju određenim pozorišnim programima.

Do kraja sezone Dom omladine Beograda i Studio Centar će pored igranja pozorišnih predstava za mladu publiku, organizovati i tribine nakon izvođenja većine predstava, odnosno razgovore sa publikom na temu kojima se predstave bave, što se i do sada pokazalo kao dobar model razjašnjavanja osetljivih pitanja mladoj publici. Publika je posebno bila zadovoljna tim segmentom programa, jer se tako mladima ne ostavlja prostor za pogrešno tumačenje pojedinih postupaka, likova i scena u predstavama, dok sa druge strane mladi imaju priliku direktno da razgovaraju sa akterima predstave i postave im pitanja koja žele.

Ulaznice za sve predstave su u prodaji na svim prodajnim mestima Ticket Vision-a, kao i putem sajta: www.tickets.rs po ceni od 500 dinara. Za grupne i školske posete obezbeđen je dodatni popust, a informacije o popustima dostupne su preko Studija Centar.

************************************************

Nakon tri godine uspešne saradnje, Dom omladine Beograda i Studio Centar realizovali su 4 pozorišne premijere, a odigrano je 54 predstava uz ukupnu posetu od oko 10.500 gledalaca! U novembru prošle godine, u zajedničkoj organizaciji, održan je i prvi festival edukativnih pozorišnih predstava za mladu publiku Angažman Fest koji je u pet dana posetilo oko 1.500 gledalaca.

Dom omladine Beograda i Studio Centar ovim programima žele da mladim ljudima u Beogradu pruže jedno novo i jedinstveno pozorišno iskustvo iz kojeg će izaći bogatiji za mnoga saznanja koja ih se tiču. Sa druge strane, sklanjanje dece sa ulica i uvođenja u kulturne institucije je zadatak na kojem bi svi iz oblasti kulturnog života trebalo da rade.