Taylor Swift je podelile sa svetom poražavajuću vest – njenoj majci Andrei dijagnostikovan je tumor na mozgu, nakon dijagnoze raka dojke 2015. godine.

Tridesetogodišnja mega zvezda dala je iskren i otvoren intervju za Variety pred emitovanje svog dokumentarca „Miss Americana“ koji će biti premijerno prikazan na Netflixu, 31. januara.

„Svi vole svoju mamu; svi imaju važnu mamu „, rekla je Taylor za magazin. „Ali za mene je ona zaista vodeća snaga. Skoro svaku odluku koju donesem, prvo razgovaram s njom o tome. Tako da je očigledno zaista teško da pričam o njenoj bolesti. “

Taylor Swift otkrila poražavajuću vest, njenoj mami dijagnostikovan tumor na mozgu

Taylorina majka već je bila na lečenju od raka dojke  (koji se vratio drugi put) kad je primala ovu zastrašujuću novu dijagnozu.

„Prolazila je kroz hemoterapiju, a već to je dovoljno teška stvar za osobu koja je na lečenju“, otkrila je Taylor.

„Dok je bila na lečenju, pronašli su tumor na mozgu“, nastavila je Tay.

„A simptomi koje ima osoba koja boluje od tumora na mozgu nisu ništa u odnosu na ono što smo do sada prošli sa njenim rakom dojke i procesom lečenje. Taj period je porodici bio izuzetno težak.“

Dalje u intervjuu, Taylor objašnjava zašto je njen raspored turneje „Lover“ mnogo kraći od redovnih svetskih turneja na stadionu, rekavši da želi da provede više vremena sa majkom tokom ovog teškog vremena.

„Mislim, ne znamo šta će se desiti“, iskreno je rekla Taylor .

„Ne znamo koji tretman ćemo izabrati. Bila je to samo odluka u to tom trenutku, za sada, za ono što se događa. “

Prošle godine Taylor je napisala lični esej u Elleu o tome kako se nosi sa drugom dijagnozom raka majke koja je usledila četiri godine nakon prve.

„Morala sam da naučim kako da se nosim sa ozbiljnom bolešću u mojoj porodici. Oba moja roditelja obolela su od raka, a moja se mama sada bori sa ovom opakom bolešču “, napisala je.

„Naučila me je da postoje stvarni problemi i onda dolazi sve ostalo“, nastavila je. „Rak moje majke je pravi problem. Nekad sam bila toliko zabrinuta zbog svakodnevnih uspona i padova. Sada svu svoju brigu, stres i molitve usmeravam ka stvarnim problemima. “

Premijera Miss Americana 31. januara na Netflixu.

Foto: Sundance,Variety