Marcus i Martinus započeli su novu godinu potpisivanjem globalnog ugovora s Universal Music Group.

Pop duo sa severa Norveške već ima dugu i bogatu karijeru, a novim ugovorom se približavaju još većem međunarodnom establišmentu.

Marcus i Martinus Gunnarsen (17) odvojili su neko vreme da pomno isplaniraju sledeći deo karijere. Nakon burne 2018. godine s dve rasprodane evropske turneje – od kojih su na jednoj bili specijalni gost pop zvezde Jasona Derula – veći deo prošle godine proveli su mapirajući put za budućnost kao odrasli umetnici.

Međunarodni interes za uskoro 18-godišnja blizanca je ogroman, o čemu jasno svedoče četiri rasprodane arene u Finskoj, Grčkoj, Češkoj i Švedskoj, tokom leta 2019. godine. Sve veća baza obožavatelja, MMera s nestrpljenjem iščekuje sledeći korak Marcusa i Martinusa.

– Rad sa Universal Musicom je za nas velika stvar. To je vrlo talentovana i simpatična grupa ljudi, a mi smo baš spremni da radimo još više muzike u studiju! Poslednjih sedam godina bili smo na turnejama svake godine i bilo je lepo izdvojiti vreme za pronalaženje najboljih ljudi sa kojima ćemo raditi naredni deo karijere, kaže Marcus Gunnarsen.

– Universal Music sarađuje s puno umetnika koje poštujemo i koje obožavamo, i ponosni smo što smo deo ove grupe. Izuzetno sam uzbuđen što radim sa svim tim talentovanim ljudima i radujem se što ćemo vijeti što zajedno možemo postići, dodaje Martinus Gunnarsen.

– Uzbuđeni smo što smo započeli naredno poglavlje u priči o Marcusu i Martinusu. Čast je biti deo njihovog eminentnog tima. Tim M&M slomio je barijere i na vrlo atipičan način osvojio Norvešku, skandinavske zemlje i velike deelove Evrope. Oni neumorno rade non-stop i sve oko sebe brzo i lako zaraze svojom energijom i entuzijazmom, kaže generalni direktor Universal Music Group Norway, Bjørn Rogstad.

Marcus i Martinus potpisali ugovor sa muzičkom kućom Universal Music Group

Marcus i Martinus zajedno sa timom iz Universal Music Norway. S leve strane: Kristoffer Aase, Martinus Gunnarsen, Marie Komissar, Anette Andersen, Bjørn Rogstad, Marcus Gunnarsen.

Svetski ugovor o bukiranju

U isto vreme kada se potpisuje novi ugovor sa muzičkom kućom, Marcus i Martinus su također potpisali globalni ugovor o bukiranju s Paradigm agencijom, gde su povezani s istim timom koji radi i sa globalnom superzvezdom Shawnom Mendesom.

Nova evropska turneja u 2020. godini već se planira, a Marcus i Martinus se vrlo rado raduju što će ponovo moći da pevaju za svoje fanove širom Evrope:

– Izuzetno smo srećni što sarađujemo s agencijom Paradigm na turneji i što će to biti nastupi koji će obeležiti našu karijeru. Najviše volimo da budemo na bini pozornici pred našim fanovima, a radujemo se što ćemo raditi zajedno, kaže Marcus Gunnarsen.

– Čast nam je što radimo sa istim timom kao i Shawn Mendes i drugi talentovani umetnici koje gledamo, i veoma smo uzbuđeni što smo započeli ovo putovanje, kaže Martinus Gunnarsen.

Marcus i Martinus potpisali ugovor sa muzičkom kućom Universal Music Group

Martinus Gunnarsen, agent Nick Matthews from Paradigm Agency i Marcus Gunnarsen

– Marcus i Martinus spadaju u grupu najperspektivnijih mladih muzičara. Oni na svojim nastupima donose jedinstveno i energično scensko prisustvo, a ja sam uzbuđen što ću sa M&M istraživati nova i postojeća tržišta, kaže Nick Matthews, agent iz agencije Paradigm.

Foto: Alex Thorsen