Verovatno su se mnogi pitali kako to poznati pevači i tekstopisci pišu tako genijalne pesme. Mislite da imate dar za pisanje pesama, ili čak muzike za njih? Onda je ovaj članak kao stvoren za vas! Donosimo vam nekoliko saveta kako biste mogli napisati originalnu pesmu, koju bi svi rado slušali. Možda se među vama krije i novi svetski poznati tekstopisac! Evo nekih stvari koje bi vam pomogle pri pisanju!

1. Priča

Stvar broj jedan kada je u pitanju pisanje bilo čega, pa tako i pesama, jeste da postoji tema ili priča o kojoj želimo pisati. Poznato je da su najbolji tekstopisci oni ljudi koji imaju najbolje životne priče. Pesma se može pisati o bilo čemu- stanju u zemlji, prijateljstvu, društvu, a najčešće se piše o ljubavi.

2. Osećanja

U pesmama su najvažnija osećnja koje prenesemo u njih. Tako je najbolje pisati pesme kada nam se desi nešto što nas podstakne da osećamo nešto vrlo jako, bilo da je to tuga, sreća, strah ili iznenađenost.

3. Rime

Nije obavezno da se reči pesama rimuju, ali u većini pesama to pomaže da se tekst brže zapamti i da budu zanimljivije slušaocima. Ukoliko želite da pišete pesme na svom jeziku, to neće biti problem, no problem se javlja kada neko želi pisati pesme na drugom jeziku, kao recimo na engleskom. U tom slučaju vam može pomoći stranica na internetu koja se zove ,,RhymeZone“.

4. Ime pesme

Ime pesme teže je osmisliti nego što iko to može da zamisli. Nije nužno da pre pisanja pesme znaš njen naziv! Naslov možeš osmisliti na kraju. On bi trebao biti neki deo teksta koji se naviše ponavlja, koji opisuje celu pesmu, ili neki najupečatljiviji deo pesme.

5. Muzika za pesmu

Svaka pesma bi trebala imati muziku za nju. Nije problem ukoliko ne znaš svirati instrument, u tome ti uvek može pomoći prijatelj ili prijateljica koji nešto sviraju.

Nadamo se da vam je ovaj članak pomogao, te da vas je podstakao da napišete i nešto svoje. Samo pustite mašti na volju i pišite i stvarajte!

Foto:  John Matychuk on Unsplash