Autorki Megan Devos ostvario se san o kome u ovom trenutku verovatno mašta na desetine hiljada tinejdžera širom sveta. Inspirisana popularnom muzičkom grupom One Direction, a posebno pevačem Harryjem Stylesom napisala je fan fikciju pod nazivom Anarhija koju je pročitalo više od trideset miliona ljudi na Votpedu, a to joj je 2014. godine donelo nagradu Voti. Votped je onlajn platforma na kojoj autori objavljuju svoja dela, a njihovi tekstovi postaju dostupni svim ljubiteljima književnosti. Za poslednje tri godine, koliko je koristila platformu, priče Megan Devos postale su izuzetno čitane čirom sveta.

Anarhija govori o distopiji društva u budućnosti i prati avanture glavnog junaka u postapokaliptičnom Londonu. Devos je najavila uskoro i film inspirisan njenim pričama koji, po svemu sudeći, može vrlo lako da dostigne uspeh filmskih ostvarenja u nastavcima kao što su Divergent i Hunger Games. Ko će tumačiti lik glavnog junaka Hejdena i dalje je nepoznato. Ukoliko bi to bio upravo Harry Styles ostvarili bi se snovi milionima obožavalaca širom sveta.

Vulkan izdavaštvo i Super Teen poklanjaju roman "Anarhija"

„Anarhija“ – Megan Devos

Svet je sada drugačiji. Ne postoje pravila, nema vlada i nema garancije da ćete baš vi biti pošteđeni. Opasnost. Haos. Anarhija. Ubij da ne budeš ubijen, pokori da ne budeš pokoren.

U svetu stalne borbe za preživljavanjem, lojalnost ne postoji, a suparničke strane se neprestano bore da bi preuzele kontrolu. Zauzimanjem Blekvinga, Hejden je postao jedan od najmlađih vođa, ali pred njim su ozbiljni problemi: nedostatak hrane, racije drugih frakcija, pretnje da će biti kidnapovan. Spreman da se suoči sa najvećim izazovom, Hejden će krenuti u potragu za Grejs, ćerkom suparničkog vođe. Ona je čitavog života obučavana da ubija, i ne veruje nikome.

U naslovnu ste videli da i ovog puta imate priliku da osvojite sjajnu knjigu. Kako biste učestovali u akciji i osvojili roman „Anarhija”. potrebno je da nam se javite na mail redakcija@superteen.rs i da odgovorite na pitanje „Za ki kreće u potragu Hejden?”.  Pored toga nam napišite ime, prezime, adresu i grad, kao i koje ste godište. I da ova akcija važi za Srbiju, Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu, Makedoniju, Hrvatsku i Sloveniju. Igramo se do 4. februara do 19.00 , a imena dobitnika ćemo objaviti na našem IG profilu u storyju.