Verujem da svako od vas ima nešto u čemu uživa i nešto što bi radio zauvek (a da nije skrolanje kroz Instagram ?)! Danas vam donosimo sjajan tekst našeg mladog saradnika Petra sa nekoliko saveta kako da to što radite, neki vaš hobi i unovčite! ?

Petar se bavi fotografijom i po njegovim rečima zarađuje od toga. Kaže da je bukvalno hobi i uživanje unovčio. ?Ako sam ja to mogao, možeš i ti! Iskrene su reči Petra. ?

Možda voliš da pomažeš drugima i dobar si đak, bum, evo tvog prvog posla!? Možeš da držiš časove drugima iz razreda ili generacije i da za to naplaćuješ po mnogo nižoj ceni nego kao na pravom privatnim času. Moraš ozbiljnije da radiš, nego inače jer ćeš jedno tako zadržati postojeće „klijente“ ?

Ukoliko počneš nečim da se baviš, pričaj to svuda! Gde god stigneš i kome god stigneš jer ne znaš ko će kome da kaže to čime se ti baviš i kome je tvoja usluga potrebna! ?

U početku ćeš morati da radiš za džabe, odnosno, moraćeš prvo da se pokažeš, pa tek onda da kreneš da uzimaš pare za to. I Petar je, takoreći u toj fazi „dokazivanja“, no smatra da ima već dovoljno iskustva i da može da naplaćuje svoje usluge fotografisanja.✌️

I za kraj, samo radi, radi, radi! Ništa neće doći bez rada, ne odbijaj ponude koje ti stignu, trudi se i radi na sebi jer ćeš tako privući nove klijente! ?

Autor teksta: Petar Milovanović

Foto: Designed by freepic.diller / Freepik