Devojkama iz grupe Hurricane, kao beovizijskim pobednicama, pripala je titula srpskog predstavnika na 65. izboru za Pesmu Evrovizije u Roterdamu. Drugoplasirana u finalu Beovizije 2020 je Naiva sa pesmom „Baš, baš“, dok je bronzana pozicija pripala Igoru Simiću i numeri „Ples za rastanak“.

„Moram da pohvalim celu manifestaciju. Bina, scenografija, koreografije, vokali. Sve je bilo perfektno“, istakla je članica trija Ksenija Knežević.

Sanja Vučić, koja je Srbiju već predstavljala na Pesmi Evrovizije 2016. godine, rekla je da je pesma bila veoma izazovna za izvođenje, posebno zbog zahtevne plesne tačke uz koju treba i pevati.

Bilo je i malo treme, priznaju.

Devojke iz gurpe Hurricane kažu i da je atmosfera u „grin rumu“ bila sjajna i da su svi izvođači bili odlični. Ipak, imale svog favorita.

„Za Naivu smo najviše navijale. Fantastična je i zrači divnom energijom. Ima taj Ejmi Vajnhaus ‘vajb’. Sve vreme smo pevušile njenu pesmu. Zaista je nešto posebno“, navele su pobednice „Beovizije“.

Srpske predstavnice na Evrosongu kažu da pripreme za nastup u Roterdamu počinju već od sutra.

„Bićemo sigurno na visini zadatka. Imamo još dva meseca do Evrosonga i daćemo sve od sebe. Scenski nastup mora da ‘pršti’“, istakle su Ivana i Sanja.

Glavni zadatak im je da vrate Evrosong nazad u Srbiju.

„Mislim da ne postoji lepši osećaj nego da predstavljaš svoju zemlju u nečemu što voliš“, kaže Ksenija.

Foto: Antnio Ahel/ATA Images