Još donedavno tvoja najbolja drugarica i ti ste bile nerazdvojne… a onda se odjednom pojavio ON! Da li je to kraj vašeg dugogodišnjeg prijateljstva?

Tvoja se drugarica samo smejulji i po ceo dan priča o njemu. I najgore od svega – sve svoje vreme provodi s njim. Imaš osećaj da joj više uopšte nisi važna! Ali, ne… naravno, uopšte nije tako! Ako ima dečka, ne znači da je zbog toga tebi manje drugarica. Evo kako ćeš izaći na kraj s njenom zaljubljenošću…

Budi srećna zbog nje

Kad se ona loše oseća, i tebi je grozno. I obrnuto. Bez brige, tako će uvek biti. Čak i ako je ona trenutno zaljubljena i ima malo manje vremena za tebe. Ako je zbog tog dečka tako srećna, raduje se s njom! Naravno da ti je teško kad ona želi da bude nasamo s dečkom i tebi ne posvećuje više toliko vremena.

Veruj joj

Zamisli da si ti ta koja se smrtno zaljubila. Šta bi učinila? Verovatno bi stalno mislila na tog dečka, samo bi o njemu pričala i želela bi da si uvek s njim. Ali tvoja najbolja drugarica bi ti i dalje bila jednako važna, zar ne? S njom ipak najviše voliš da pričaš o svojim osećanjima i strahovima. Niko ne bi mogao da zauzme njeno mesto. Pa ni tvoj novi dečko. Nikada!

Razgovaraj s njom

Što iskrenije o svemu razgovaraš, to bolje. Možeš joj npr. reći: „Znaš, pomalo sam ljubomorna jer ti je on sad najvažniji na svetu i zapravo me užasno nervira što si tako srećna. I bojim se da ti više nisam važna.“ Reci sve šta ti je na duši. Možda ona toga uopšte nije svesna. Videćeš da će se, čim joj poveriš svoje strahove, pažljivije ponašati prema tebi i organizovati svoje vreme na način da više bude s tobom.

Isplanirajte BFF dan

Odaberite jedan dan u nedelji koji će biti samo vaš. Idite u shopping ili u bioskop ili se jednostavno zavucite u tvoju ili njenu sobu i radite neke ženskaste stvari: lakirajte nokte ili pravite voćne maske za lice. Baš kao i pre! I super je što se cele nedelje možete radovati  tom danu!

Daj joj prostora

Ona ima dečka, i to je totalno nova situacija kako  za tebe, tako i za tvoju prijateljicu. Dajte sebi vremena da obe pronađete novi životni ritam. Naravno da će ona na početku veze želeti da provodi više vremena s dečkom. A tebe će zbog tvog razumevanja još više ceniti.

Upoznaj njegove drugove

Što se opuštenije budeš nosila s novom situacijom, to ćeš više pozitivnih bodova sakupiti kod njenog novog dečka. Ako se pokažeš kao cool društvo, videćeš da će vam se rado pridružiti kad s drugaricom dogovoriš druženje. I svojim će drugovima pričati da njegova devojka ima super drugaricu. Otvori oči! Koliko su slatki njegovi ortaci? Možda uskoro postaneš bliska s nekim od njih pa ćete se moći svi zajedno zabavljati.

Viđaj se i sa drugim ljudima

Sigurno postoji neki dobar drug ili drugarica iz škole ili sa treninga s kojima već dugo želiš  da se vidiš u omiljenom kafiću. Prijateljstvo s tvojom BFF biće još čvršće i kvalitetnije ako se obe budete povremeno viđale i s drugim ljudima!

Po čemu ćeš znati da si joj i dalje najdraža ženska osoba na svetu? Pažljivo pročitaj ove stavke i ako su tvoji odgovori potvrdni još ste BFF…

Posvađala se s dečkom? Ti ćeš biti prva koju će nazvati.

Prvi poljubac, prvo maženje… Obaveštavaće te o svakom intimnom detalju. I to samo tebe!

Tužna si jer ona ima manje vremena za tebe? Ako joj to kažeš, sigurno će se potruditi da to promeni.

Loše se osećaš jer si se posvađala s mamom? Ona će odmah odložiti viđanje s dečkom kako bi mogla da teši tebe!

Foto: halayalex – www.freepik.com