Pozdrav svima, ja sam Andrijana, imam 15 godina i sada ću vam predstaviti jednu veoma važnu temu – korona virus, a reći ću vam i ovo – BUDIMO LJUDI!

Sigurna sam da već mnogo znate o ovom virusu i verovatno vam je muka od silnih informacija koje o njemu svakodnevno dobijate,ali to nije naš izbor i mi ne možemo da promenimo trenutno najvažniju temu u svetu.

Ja vam sada neću pisati činjenice o korona virusu,jer sam sigurna da vi već dovoljno znate o njemu, a što se tiče njegovog porekla postoje mnoge teorije, ali to nije tema današnjeg bloga. Tema današnjeg bloga takođe nije ni to kako treba da češće perete ruke jer vi to vrlo dobro znate.

Tema današnjeg bloga je više apel da se odgovorno ponašate prema sebi i ljudima koji vas okružuju. Ljudi su danas dosta drugačiji nego kakvi su bili pre nekoliko decenija; sebičniji su, zlobniji i nemarniji. Naravno ne svi, ali dosta njih. Molim vas ne budite i vi poput tih ljudi. Perite ruke. Ostanite kod kuće. Pomozite starijoj ili bolesnoj osobi u okruženju. Budite ljudi. Nemojte misliti da ste zanimljivi i bitni ako izađete u klub uprkos zabranama (mada sumnjam da to možete da uradite nekažnjeno sada kada je uvedena zabrana kretanja). Vodite računa o sebi i svojoj higijeni. Ako ste skeptični i ne verujete da to ima neki značaj, u redu, ali uradite to da ne bi doveli u opasnost osobe koje volite. Ako ste mladi ili srednjih godina i znate da niste u opasnosti, to ne znači da ne treba da pomognete komšiji ili osobi koja je u vašoj blizini, a nije u mogućnosti da dobavi sebi namirnice, lekove. Pomozite im. Učinite dobro delo. Ulepšaćete im dan. Ulepšaćete sebi dan. Molim vas, budimo tu jedni za druge i radimo ono što je najbezbednije za sve. Ne budimo sebični. Budimo ljudi.

Background vector created by rawpixel.com – www.freepik.com