Sigurno vam je svima dosadno ovih dana kada smo svi kod kuća, u izolaciji te nemamo šta raditi. Zaista je izluđujuće biti stalno u kući, nemati mogućnost da pričamo sa nekim svojih godina uživo, da odemo do centar grada.

Ali ne mora biti dosadno u izolaciji! I kod kuće vam može biti zanimljivo kao nikada do sad, pogotovo jer imate mnogo više vremena za stvari koje pre niste mogli stići! Ja vam donosim 7 stvari koje možete raditi u vreme izolacije:

1) Budite kreativni

Boravak kod kuće nikako ne mora biti gnjavaža samo ako pustite svoj kreativni mozak da radi. Možete malo urediti sobu, ukrašavati teglice i stare kutijice od začina, te nešto nacrtati. Ukoliko ste umetnička duša možete napisati pesmu, u čemu će vam pomoći moj članak „Kako napisati pesmu“. U ukrašavanju vaše sobe pomoći će vam razni DIY videi sa idejama i savetima. Samo pustite mašti na volju!

2) Kuvanje

Sigurno smo svi počeli više jesti od kad smo u izolaciji, jer jednostavno ne znamo šta bismo od sebe. Kuvanje također može biti zabavno! Pogledajte u frižider, nađite neki recept i potrebne sastojke, te se zabavite! Sigurno će biti zanimljivo, a uz to i vrlo ukusno. I obavezno nam pošaljite slike i recepte, da podelimo sa svima koji nas prate!

3) Pročitajte knjigu

Sigurno svi mi imamo tu neku knjigu koja nam godinama stoji na polici, te nikako da je pročitamo. Sada je pravi trenutak za to – ionako ništa nemamo drugo za raditi, osmi školskih zadataka.

4) Album

Ukoliko imate neorganizovan album, te gomile slika sa odmora, ekskurzija, rođendana razbacane po kući sad je pravi trenutak da to sve sredite! Uzmite prazan album, ili neki stari te ga uredite i ukrasite kako vi želite.

5) Pišite dnevnik

Ukoliko vam je dosadno jako će vam pomoći da nekome to sve ispričate i poverite se. Ali kako ako ste u kući potpuno sami? Uzmite neku svesku ili rokovnik, te počnite pisati dnevnik! Sve što vas muči napišite u njega. Sigurno će vam biti lakše, a vaše tajne niko neće znati.

6) Sredite ormare

Ni čišćenje i pospremanje ormara ne treba biti dosadno! Uključite muziku svog omiljenog pevača, te složite sve u ormaru. Ormar možete složiti po bojama, godišnjem dobu za koji su odevni predmeti predviđeni, dezenima…

7) Nemojte biti stidljivi

Da li volite da plešete? Pevate? Snimate videe? Fotografišete? Šta god da je vaš hobi, sada je pravo vreme da se odvažite u njemu. Možete napraviti Instagram profil ili neku stranicu, te postavljati vaše kreacije. Ukoliko volite da pevate, zašto ne biste postavili neki cover? Nije nužno da pokažete svoje lice, ali ničega ne trebate da se sramite. Ukoliko volite snimati postavite neke svoje kreacije. Najbitnije je da se odvažite!

 

Foto:  www.freepik.com