Ćao svim čitateljima i čitateljicama SuperTeen portala!!! Dosta sam razmišljala o ovoj situaciji sa virusom, te kako nam je svima to teško palo, pokušala sam da smislim neki članak koji bi vam svima mogao olakšati ove teške i dosadne dane. Tako sam odlučila da vam pokažem svoje kreacije koje bi vam mogle dati ideje kako da ove dosadne dane pretvorite u super zabavne. Evo šta ja sve imam u svojoj maloj kreativnoj sobici:

Kutija za nakit

Hana ima sjajne ideje kako da dosadne dane pretvorite u super zabavne

Ukoliko je vaš nakit neuredno razbacan na sto strana i ne znate šta da radite sa njim, ja imam rešenje za vas. Uzmite dva komada kartona kao na slici te ih zalepite na način da podelite kutijicu na tri dela. Na ovaj će način vaš nakit biti urednije složen!

I teglice mogu biti zabavne

Ukoliko imate neke teglice možete ih slobodno ukrasiti po svojoj želji! Ja sam pustila maštu na volju, te napravila teglice sa kawaii uzorcima, SpongerBob kućicom cveća i naravno slikama Marcusa i Martinusa i njihovim logom. Vi naravno možete staviti osobu koju želite! Za ovu akciju su vam potrebne boje, četkice,  malo lepka i slike, koje možete naći u novinama, časopisima…

Zalazak sunca

Hana ima sjajne ideje kako da dosadne dane pretvorite u super zabavne

Ukoliko imate neki stari okvir koji ste želeli da bacite, nemojte to uradite jer možete da ga iskoristite na cool način! Na YouTube imate puno videea kako napraviti zalazak sunca kao moj, a izgledaće fantastično u nekom okviru. Možete dodati i neku inspirativnu poruku po želji.

Suve biljke u duginim bojama

Hana ima sjajne ideje kako da dosadne dane pretvorite u super zabavne

Ukoliko imate neke suve biljke ispred vaše zgrade ili još bolje u kući možete od njih napraviti zaista zanimljive kreacije koje obaraju s nogu. Potrebno je da, ukoliko uspete da pronađete biljke sa slike obojite njihov vrh u raznolike boje (biće vam sasvim dovoljne tempere), te ih stavite u teglicu i dodate zemlju da se ne bi pomerale. Biljke nije potrebno zalivati, jer su osušene, a izgledati će prekrasno u vašoj sobi.

Ukrašavanje kutija tehnikom dekupaž

Ukoliko imate neku staru dosadnu drvenu kutiju možete je ukrasiti kao ja! Ja sam doduše koristila papir za dekupaž ali i obična salveta ili slike iz novina i tečni lepak mogu da posluže. Kutije će izgledati kao nove, samo pustite maštu na volju i stvarajte!

Nadam se da sam vam pomogla, te da su vas moje kreacije inspirisale da napravite nešto svoje. Čuvajte se i ostanite kod kuće! Sretno svima i obavezno nam javite vaše ideje.

Autor teksta i slika: Hana Šehić