Miloš vam predstavlja brend narukvica Philip Wolf

Miloš Simić je naš kolega, novinar, ali danas nećemo pričati o poslu novinara već o onome što on radi u slobodno vreme. A iz naslova ste već mogli da zaključite da su u pitanju narukvice. Potražite na Instagramu profil Philip Wolf Narukvice i oduševićete se kao i mi. Kada smo saznali da kreira narukvice, odmah smo znali da moramo da uradimo intervju sa njim, da saznamo kako je sve počelo i koji su mu dalji planovi, jer znate da volimo da podržimo talentovane mlade ljude

Kaži nam nešto o sebi – kad i gde si rođen, koju si školu završio, kakav si bio đak…

Zovem se Miloš, rođen sam u Beogradu 1991. godine. Završio sam Geodetsku tehničku školu na Zvezdari, a nakon toga sam upisao novinarstvo na Fakultetu za kulturu i medije. Bio sam dobar đak ali nisam nešto voleo da učim.

Mi te znamo kao novinara, a onda si nas iznenadio otkrivši nam da praviš narukvice. Kako si došao na ideju da kreiraš narukvice?

Oduvek me je privlačio neki kreativni rad, nešto gde imam prostora da improvizujem i dam lični petečat tom projektu na kom radim. Bilo da je to sviranje, pevanje, pisanje ili kreiranje narukvica. Ideja da napravim prvu narukvicu došla mi je sasvim slučajno. Svideo mi se jedan model naruvice koji sam video na internetu, te sam odlučio da napravim nešto slično, što mi je i pošlo za rukom. Kasnije su mi ideje same dolazile.

Kako su reagovali tvoja porodica i prijatelji kada si im rekao da praviš narukvice?

I porodica i prijatelji su me podržali u tome. Svi oni nose moje modele narukvica i preporučuju svojim prijateljima

Koliko dugo se već baviš izradom narukvica i kako uopšte izgleda proces kreiranja?

Prvu narukvicu sam napravio u septembru 2017. godine, a veoma brzo, te iste godine u decembru, desetak dana pred novu godinu imao sam svoj štand na Sajmu ručnijh radova u jednom beogradskom tržnom centru, gde sam prodao svih 200 narukvica koje sam tada izložio. To me je dodatno motivisalo da kreiram nove modele, a sada imam preko 40 različitih modela.

Koliko vremena ti treba da napraviš jednu narukvicu?

Sve zavisi koliko detalja ima, između 20 minuta i dva sata.

Od kojih materijala praviš narukvice?

U Beogradu postoje samo dve radnje, za koje ja znam, da se bave prodajom repro materijala za izradu nakita, tako da ne postoji neki veliki izbor, ali se trudim da to uglavnom bude hirurški čelik, koža i poludrago kamenje u kombinaciji sa sintetičkim ili pamučnim kanapom.

Da li radiš po narudžbini, mislimo da ti neko traži da uradiš narukivcu neke boje i sa nekim elemetima, da li je to izvodljivo?

Izvodljivo je ali se baš retko kad desi da neko želi da menja nešto, oduzima ili dodaje. Uglavnom pitaju da li postoji u drugoj boji.

Tvoj bend se zove Philip Wolf, zašto si izabrao baš to ime? Nama se čini da si razmišljao globalno i da planiraš da osvajaš svet…

Dosta sam dugo razmišljao o nazivu brenda. Prvi naziv je bio na španskom “Espero”, što na srpskom jeziku znači nada jer je sidro simbol nade, a neke narukvice koje pravim sadrže privezak u obliku sidra. Kasnije sam hteo da promenim jer sam želeo da naziv sadrži dve reči, a nisam imao inspiraciju da nadovežem nešto na “Espero”. Zatim sam odlučio da zaštitni znak bude vuk jer deluje otmeno i postoji dosta varijacija koje mogu da se urade na logo, a opet da zadrži tu otmenu i ozbiljnu notu. Moj najbolji prijatelj se zove Filip i preziva Wolf, pa sam između ostalog i iz tog razloga odlučio da se brend zove “Philip Wolf ”.

Imaš li u planu da praviš još nešto od nakita?

Imam u planu jednog dana da izbacim kolekciju ručnih satova. To mi je cilj od samog početka i nadam se da ću uspeti u tome.

I za kraj moramo da te zamolim da nam kažeš šta poručuješ tinjedžerima

Ako želite da ispunite svoje snove, ne morate ih sanjati svaku noć, samo radite svakog novog jutra na njihovom ispunjenju.

Intervju: Ivana Grabrović

Foto: privatna arhiva