Uzbudljive avanture sa najpoznatijim superherojima poput Gvozdenog čoveka, Kapetana Amerike i Tora čekaju vas u čak 20 filmova iz Marvel univerzuma koje do kraja maja možete da pogledate na HBO GO-u. Pravi je trenutak za Marvel maraton, koji će vas odvesti na nezaboravno putovanje, rame uz rame sa omiljenim junacima.

Gvozdeni čovek

Robert Dauni Džunior je 2008. godine prvi put oživeo lik Tonija Starka, tj. Gvozdenog čoveka. Tada smo upoznali ovog genijalnog milijardera, izumitelja i plejboja. Njegov neuništivi oklop nastao je u prvom filmu „zahvaljujući“ grupi terorista, a sa njim i jedan od omiljenih superheroja. Drugi film je, kao i prvi, režirao Džon Favro, donoseći priču o Tonijevoj borbi sa vladom i mračnim likom iz prošlosti porodice Stark, kojeg glumi Miki Rurk. Treći film režirao je Šejn Blek i odlikuju ga njegov prepoznatljivi humor i način pripovedanja. Odvija se nakon događaja prikazanih u filmu „Osvetnici“ iz 2012. godine, kada je Toni primoran da istovremeno bije dve bitke – suočava se sa sopstvenim traumama i upušta u borbu sa misterioznim neprijateljem koji se krije iza imena Mandarin, a glumi ga Ben Kingsli.

Kapetan Amerika

Prvi uzbudljivi film iz ovog serijala premijerno je prikazan 2011. godine, sa predznakom „Prvi osvetnik“. Film nas je odveo iza kulisa Drugog svetskog rata, gde je fizički slab ali veoma entuzijastičan mladić Stiv Rodžers, kojeg glumi Kris Evans, uključen u eksperimentalni program koji ga pretvara u supervojnika poznatog kao Kapetan Amerika. Drugi film „Zimski vojnik“ odvija se nakon Bitke za Njujork, kada Rodžers pokušava da prihvati svoju ulogu u savremenom svetu ali završava u središtu međunarodne zavere. Udružuje se sa Crnom udovicom (Skarlet Džohanson) i Sokolom (Entoni Maki), kada se odjednom pojavljuju zastrašujuća osoba iz njegove prošlosti i njegov nekadašnji najbolji prijatelj. Tim Osvetnika se raspada u trećem nastavku „Kapetan Amerika: Građanski rat“, jer Kapetan Amerika želi da nastavi slobodno da brani čovečanstvo bez uplitanja vlade, dok Gvozdeni čovek na iznenađenje svih podržava vladin nadzor i odgovornost. Bitka superheroja je neminovna… a scena borbe koja traje 17 minuta je neverovatna!

Tor

Kenet Brana, Alan Tejlor i Taika Vaititi su potpuno drugačije pristupili bogu groma i munje. U prvom filmu je britanski glumac i reditelj Kenet Brana, poznat po adaptacijama Šekspirovih dela, napravio kraljevsku dramu punu humora, sa arogantnim i nesmotrenim Torom (Kris Hemsvort) koji na Zemlji mora da dokaže da je dostojan Mjolnir čekića. Alan Tejlor je prikazao intergalaktičku borbu u drugom nastavku „Tor: Mračni svet“ u kojem se portali među planetama otvaraju i predstavljaju toliku opasnost da je primoran da traži pomoć od Lokija, kojeg igra Tom Hidlston. Treći deo „Tor: Ragnarok“ režirao je novozelandski reditelj Taika Vaititi, koji mu daje dozu zabave i svežine. Tor više nema dugu kosu i proveo je neko vreme u zatvoru, a sada pokušava da zaustavi uništenje asgardske civilizacije, koje planira njegova polusestra Hela (Kejt Blanšet).

Čuvari galaksije

Oni su najluđa i najsmešnija ekipa u celom Marvel univerzumu: odvažni avanturista Kvil, ubica zelene kože Gamora, rakun revolveraš Roket, njegov najbolji prijatelj Grut koji je nalik na drvo i ima ograničen vokabular, osvetoljubivi Draks i Mantis, koja ima moć empatije i pridružuje im se u drugom nastavku. Džejms Gan, koji je režirao oba filma i istovremeno je jedan od scenarista, napravio je inteligentnu parodiju superherojskih klišea, punu viceva, akcije, dobre muzike i nezaboravnih citata. 

Doktor Strejndž

Marvel univerzum obiluje likovima sa velikim egom, a dr Stiven Strejndž (Benedikt Kamberbač) nije izuzetak. Ipak, sa razlogom je samouveren – on je genijalni hirurg koji postaje čarobnjak i može da kontroliše vreme i prostor. Doktor Strejndž je otvorio novu dimenziju akcionih sekvenci u kojima zakoni prirode ne važe, a film pored vizuelno impresivnih scena sadrži i obilje humora.

Osvetnici

U filmu iz 2012. godine Nik Fjuri prvi put okuplja Osvetnike – grupu koja pokušava da spasi svet od velike pretnje, dok je istovremeno potresaju unutrašnji konflikti. Oni ne mogu da pobede dok ne postanu pravi tim, što se i dešava tokom velike scene borbe na kraju filma, kada vidimo kadar u kojem se Osvetnici zaista rađaju. U „Eri Altrona“ Gvozdeni čovek, Kapetan Amerika, Tor, Halk, Crna udovica i Hokaj se nalaze pred najvažnijim zadatkom, jer sudbina planete zavisi od njih dok se bore sa zlokobnim Altronom. Ipak, najveći neprijatelj pojavljuje se u trećem nastavku „Rat beskraja“, ozloglašeni intergalaktički tiranin Tanos ima za cilj da sakupi svih šest kamenova beskraja, predmeta nezamislive moći, i upotrebi ih da bi nametnuo svoju izopačenu volju celom svetu. Saga o Osvetnicima kulminira u finalnom filmu „Kraj igre“, koji predstavlja vrhunac ovog epskog putovanja. 

Kapetan Marvel

Smešten u 1990-e godine, ovaj film Marvelovog studija predstavlja spektakularnu avanturu iz dosad neviđenog perioda u istoriji Marvelovog filmskog univerzuma koja prati putovanje Kerol Danvers (Bri Larson) dok postaje jedan od najmoćnijih superheroja. Galaktički rat između dveju vanzemaljskih rasa zahvata Zemlju, a Danversova i mala družina saveznika upadaju u središte haosa.

Crni panter

Film „Crni panter“ prati T’Čalu koji se, nakon smrti svog oca, kralja Vakande, vraća kući u izolovanu i tehnološki naprednu afričku naciju da nasledi presto i postane kralj. Ali, ponovnim pojavljivanjem moćnog, starog neprijatelja, T’Čalina uloga kralja – i Crnog pantera – dovedena je u pitanje kada uđe u zastrašujući sukob koji dovede u opasnost sudbinu Vakande i ostatka sveta. Suočen sa izdajom i opasnošću, mladi kralj mora da okupi saveznike i svom snagom Crnog pantera krene na neprijatelje da bi zaštitio svoj narod i njihov način života.

Antmen

Opremljen superodelom sa zapanjujućim moćima smanjivanja svog tela, a povećavanja snage, provalnik Skot Lang (Pol Rad) mora da prihvati svog unutrašnjeg heroja i pomogne mentoru dr Henku Pimu da isplanira i izvrši pljačku koja će spasiti svet. Drugi deo, „Antmen i Osa“, odvija se nakon dešavanja u filmu „Kapetan Amerika: Građanski rat“, kada se Skot Leng bori sa posledicama svojih odluka, kao super heroj i kao otac.