Pravo iznenađenje za sve – kompanija Pixar, vrlo nam dobro poznata po svojoj lampici, na platformi Disney + predstavlja nam prvog ikad animiranog lika iz LGBT populacije u njihovoj kompaniji!

Naime, reč je o kratkom animiranom filmu koji je deo #SparkShorts kampanje u okviru Pixara. U filmu se radi  o Gregu, momku koji je gej i treba da se preseli i živi zajedno sa svojim dečkom Manuelom, no njegovi roditelji ne znaju da je on gej, i on to treba da im saopšti.

Gregovi roditelji ga iznenađuju i pomažu mu da se useli u novi dom sa svojim psom, dok sama glavna rečenica filma glasi: „Greg treba da zna da ne treba ništa da krije.“

Kao što smo već rekli, film traje kratko – svega devet minuta, a inspirisan je stvarnim događajima osoba iz života LGBT populacije i onim što su one doživele, što je publiku posebno iznenadilo, pa su i reakcije gledaoca odlične!

Jedini problem je što platforma Disney+ još nije dostupna kod nas, tj. nigde u istočnom delu Evrope. Najavljeno je da će platforma biti puštena u rad tokom godine, ali se plašimo da ćemo zbog pandemije korona virusa svi morati da bude strpljivi.

Autor: Arijana Đokić

Foto: Screenshot