Jedno od najočekivanijih i, zasigurno, najvećih izdanja ove godine stiglo je danas! Lady Gaga predstavlja album „Chromatica“.

 Pop ikona u svoj novi svet uvela nas je singlovima „Stupid Love“ i „Rain On Me“ (ft. Ariana Grande), a zatim juče, pred sam izlazak albuma, iznenadila je i singlom „Sour Candy“, koji je stigao u saradnji sa K-pop senzacijom BLACKPINK. Osim dve navedene, u još jednoj saradnji na albumu gostovao je Elton John, a čitavo izdanje koproducirali su BloodPop®Lady Gaga.

Izdanje je dostupno i na servisu Apple Music, sada i u Srbiji. Prijavi se za šestomesečni probni period OVDE

Uzbuđenje fanova povodom novog izdanja, ali i trud uložen u novu muziku i kvalitet zvuka koji Gaga donosi ogledaju se u činjenici da su svi predstavljeni singlovi već istog dana doživljavali vrtoglavi uspeh. Aktuelni singl „Rain On Me“ debitovao je na rekordnom broju prvih mesta na Spotify plejlistama i beleži najveći broj single-day slušanja na istom servisu ikada, kada je reč o ženskim kolaboracijama. Sličnu sudbinu doživela je i „Stupid Love“, a ni jučerašnji „Sour Candy“ nije izostao, pa je već u prvim satima nakon izlaska debitovao na broju jedan na plejlistama.

 Prvi veliki intervju u vezi sa albumom Lady Gaga je dala za magazin PAPER, koji je uzvratio, bez sumnje, neverovatnom i jednom od najintrigantnijih naslovnica koje ćemo imati priliku da vidimo. U ovom razgovoru jedna od glavnih tema bilo je i značenje naziva njenog, već tada, željno iščekivanog albuma.

„Chromatica je svet koji slavi sve, rekla je ona jednostavno. „Ni jedna stvar nije veća od druge“.

 Ovaj album predstavlja ultimativno prihvatanje, a Gaga ga još definiše kao „dancing through her pain“. 

„U nekim trenucima čućete i bol u mom glasu i u tekstovima, ali Chromatica i dalje uvek slavi“, rekla je ona za PAPER.

O tome šta je muzika uvek značila za nju, ali i koliku je ulogu konretno „Chromatica“ odigrala u njenom mentalnom zdravlju i fokusiranju na najvažnije i najsrećnije aspekte u životu, Lady Gaga je otkrila i u emisiji Beats, na Apple Music-u, kada ju je ugostio Zane Lowe.

Ipak, verovatno fanovima najznačajnija informacija jeste da će ih Lady Gaga danas sačekati na svom Twitter profilu u 20 časova, gde će se održati zajedničko preslušavanje albuma, a oni će pop divu moći da upitaju upravo ovakve, ali i sve druge detalje o nastanku albuma koji danas stavljamo na repeat.

Izdanje „Chromatica“ je u Srbiji dostupno na servisima Deezer, Apple Music, Google Play i YouTube Music, kao i širom sveta u svim digitalnim prodavnicama: https://umrs.lnk.to/Chromatica

Foto: Norbert Schoerner