Chia semenke zasluženo nose titulu supernamirnica, a njihovo blagotvorno dejstvo. na ljudsko zdravlje načno je dokazan. Ali nova istraživanje pokazala su i da je ulje chia semenki odličan prirodni kozmetički proizvod s anti-age učinkom i brojnim drugim prednostima za kožu.

Dobija se procesom hladnog ceđenja chia semenki i bogato je omega-3 i omega-6 masnim kiselinama, vitaminom B3, cinkom i antioksidansima. Reč je i o jednom od najlakših ulja koje se jako brzo upija pa na koži ne ostaje masni trag, a njegove prednosti u svetu lepote su mnogobrojne.

Za početak, visoka koncentracija esencijalnih masnih kiselina podstaknuće povećano lučenje kolagena koji je ključan za mladolik izgled kože, dok vitamin B3 i cink pomažu u dubinskom čišćenju pora. Ulje chia semenki pomoći će vam i u rešavanju raznih drugih beauty problema, od opekotina od sunca do podočnjaka, a ublažiće čak i prirodno crvenilo na licu. Chia semenke bogate su i vlaknima koja zadržavaju vlagu i tako pomažu koži da duže ostane hidratizirana, što također odlaže pojavu prvih znakova starenja te preterano isušivanje kože tokom  hladnijih meseci.

Osim na licu, ulje chia semenki imaće čudotvorno delovanje i za vašu kosu koju će nahraniti i podariti joj zdraviji izgled te povratiti izgubljeni sjaj.

Ulje chia semenki možete kupiti u brojnim trgovinama zdrave hrane, po okvirnoj ceni od oko 600 dinara za bočicu od 100 ml.

Foto: azerbaijan_stockers – www.freepik.com