Bajkoviti album"Disney Goes Classical" stiže 2. oktobra

Za sve ljubitelje nezaboravnih klasika, a malo je onih koji to nisu, stiže fenomenalna vest. Sve boje, radosti i emocije muzike iz Disney filmova oslikaće se u novom ruhu na „Disney Goes Classical“ albumu, koji nas očekuje 2. oktobra.

Neki od najvoljenijih naslova naći će se na ovom izdanju, a muziku će izvesti velika imena klasike u saradnji sa prestižnim Royal Philharmonic Orchestra. Kao i najveći deo značajne filmske tematske muzike, „Disney Goes Classical“ je reorkestriran i snimljen u Abbey Road studiju u Londonu.

Izdanje je dostupno i na servisu Apple Music, sada i u Srbiji. Prijavi se za šestomesečni probni period OVDE

Prvo među bajkovitim izdanjima stiže u vidu numere „Can You Feel the Love Tonight“ iz obožavanog filma „The Lion King“, koju ovom prilikom izvodi Matteo Bocelli, sin proslavljenog italijanskog tenora Andree Bocellija. Originalnu verziju balade napisali su Elton John i Tim Rice, a 1994. za nju su nagrađeni i Oskarom.

„Izuzetno sam uzbuđen da se pridružim ovom Disney projektu. The Lion King jedan je od najdražih filmova iz mog detinjstva i pevanje njegove vodeće numere je za mene neverovatna čast. Elton John je jedan od mojih muzičkih junaka, kako zbog svojih veština pisanja pesama, tako i zbog jedinstvenog stila. Nadam se da ću upravo taj uticaj poneti u stvaranje muzike na kojoj trenutno radim i koju ću, nadam se, ubrzo podeliti sa vama“, ističe Matteo Bocelli.

Album „Disney Goes Classical“ očekuje nas 2. oktobra ove godine, a tracklist ostavlja bez daha.

  1. „Overture“, Mary Poppins
  2. „How Far I’ll Go“, Moana
  3. „A Whole New World“, Aladdin
  4. „Can You Feel the Love Tonight“ ft Matteo Bocelli, The Lion King
  5. „Almost There“, The Princess and the Frog
  6. „Go the Distance“, Hercules
  7. „Colours of the Wind“, Pocahontas
  8. „When She Loved Me“, Toy Story 2
  9. „The Bare Necessities“, The Jungle Book
  10. „Part of Your World“ ft Kaori Muraji, The Little Mermaid
  11. „Beauty and the Beast“, Beauty and the Beast
  12. „I See the Light“, Tangled
  13. „Let It Go“, Frozen
  14. „Reflection“, Mulan
  15. „When You Wish Upon a Star“ ft Renée Fleming, Pinocchio

Izdanje „Can You Feel The Love Tonight“ je u Srbiji dostupno na servisima Deezer i Google Play, kao i širom sveta u svim digitalnim prodavnicama: https://umrs.lnk.to/MatteoBocelliCanYouFeelTheLoveTonight

Foto: Universal Music Serbia