Trejler Diznijeve animirane avanture "Raja i poslednji zmaj"

© 2020 Disney. All Rights Reserved.

Kompanija Dizni je predstavila svoj prvi trejler za najnoviju animiranu avanturu „Raja i poslednji zmaj“ čije je prikazivanje u bioskopima predviđeno za mart 2021. godine.

Od reditelja Dona Hola (Don Hall), dobitnika nagrade Oskar za animaciju Grad heroja (2014.)  stiže uzbudljiva avantura inspirisana ljudima i kulturom jugoistočno Azije.

Radnja filma „Raja i poslednji zmaj“ (RAYA AND THE LAST DRAGON) smeštena je u čarobnom gradu Kumandru, gde su ljudi i zmajevi živeli zajedno u slozi. Ali kada su zlokobna čudovišta poznata kao Drun postala pretnja za planetu, zmajevi su žrtvujući sebe, spasli čovečanstvo. Sada, 500 godina kasnije, ta ista čudovišta su se vratila. Sve je na usamljenoj ratnici Raji, da uđe u trag poslednjem zmaju u nadi da zauvek zaustavi neprijatelja. Međutim, tokom svog putovanja naučiće da je za spas sveta potrebno nešto više od magije – neophodno je i poverenje.

Prema rečima producentkinje Osnat Shurer Kumandra je izmišljena zemlja naseljena drevnim civilizacijama koji su poštovali mitske zmajeve zbog njihove moći i mudrosti. Priča istražuje teme jedinstva i druženja, posebno značaj zmajeva u azijskoj kulturi.