Boja odeće koju nosiš može da utiče na tvoje, ali i na raspoloženje ljudi s kojima se susrećeš. Ako pomno odabereš boju koju ćeš obući, možeš sebi, ali i svojim ukućanima i prijateljima da popraviš raspoloženje i učiniš dane vedrijima i lepšima, a evo i koje boje imaju takvu moć.

Crvena

Boja koja simboliuje snagu podariće ti energiju za nova postignuća, a s obzirom na to da je i univerzalno laskava, povećaće ti i samopouzdanje. Obučeš li nešto crveno, pripremi se na lavinu komplimenata!

Narandžasta

Iako nije fotogenična, narandžasta boja zrači toplinom i pozitivnošću pa će uneti svežinu u svaki tvoj stajling, ali i dan. A obučete li narandžastu od glave do pete, mogli biste se i osećati kao Rihanna koja se na predstavljanju nove kolekcije svog brenda Fenty u luksuznoj njujorškoj radnju Bergdorf Goodman početkom februara pojavila u odvažnom izdanju.

Žuta

Nemoguće je biti tužan u žutoj boji. Boja sunca donosi vedrinu u svaki stajling i trenutno popravlja raspoloženje, a neka istraživanja pokazala su i da povećava koncentraciju.

Zelena

Zelena je boja ravnoteže i sklada, a zbog asocijacije na prirodu, uvek zrači svežinom. Uz to ima i umirujući učinak za oči pa će svima oko vas prijati obučeš li nešto zeleno.

Svetloplava

Još jedna boja koja ima umirujući efekat jer podseća na vedro nebo, a na glasu je kao izrazito laskava pa ćeš se u njoj osećati lepše.

Lila

Nežna nijansa ljubičaste jedna je od najpopularnijih boja sezone koja će sigurno biti hit i na leto jer sjajno pristaje preplanulom tenu. A iako nije po svačijem ukusu, uvek odiše mistikom i luksuzom pa bi se u njoj mogla osećati iznenađujuće dobro.

Ružičasta

Boja koja simbolizuje ljubav, saosećajnost i nežnost – sve što nam je poslednjih meseci svima potrebno – idealna je za podizanje raspoloženja, kako onoga ko je nosi tako i svih onih koji sretnu osobu u ružičastom. Ako dosad nisi bila fan ružičaste boje, pravo je vreme da probudite Pravnu plavušu u sebi.

Designed by benzoix / Freepik