Sigurno da smo svi nekad negde čuli neki trač o sebi, te prošli kroz veoma čudan period – šta da radim kad me neko konstantno ogovara i širi lažne informacije, odnosno tračeve o meni pitanja su koja ste sigurno nekad postavili, a mi vam donosimo odgovor na iste!

Nemoj da tračariš o osobi koja je tračarila o tebi

Nikad nemoj uraditi tako nešto, jer ćeš time naškoditi samo sebi. Ako ti namerno proširiš trač o osobi koja je proširila trač o tebi, samo ćeš napraviti bum i veliku dramu, što nikako ne želiš. Zato, nemoj se “spuštati na taj nivo”, nemoj se braniti tako što ćeš izmisliti nešto o nekome, već uvek budi iznad toga.

Reci istinu

Ne moraš ići po školi kao luda i svima govoriti da to što je neko rekao o tebi nije tačno. Bitno je da tvoji najbliži prijatelji i porodica znaju istinu, te da nemaju nikakve sumje u tebe.

Okupi prave prijatelje

Sve ljude u koje imaš poverenja stavi u prvi plan, traži savet od njih, druži se s njima. Veoma je bitno da oni razumeju celu situaciju i da znaju kakva si ti zapravo. Ljudi s kojima ti prija da se viđaš i družiš popraviće tvoje raspoloženje, što je veoma bitno, pogotovo kad saznaš neki trač o sebi.

Priđite osobi koja je započela trač

Ukoliko znate koja osoba je rekla neku neistinu o vama, priđite joj, i bez napetosti i svađe razgovarajte sa njom. Vidite da li ima nešto da joj smeta kod vas, ili je ipak to uradila iz nepoznatog razloga čak i njoj. Pokušajte da razgovorom rešite situaciju, jer se razgovorom, bez svađe i nasilja, sve može rešiti!

 

Autor: Arijana Đokić
Foto: Ben White/ Unsplash