Nika Turković šalje snažnu poruku pesmom „Gledaj me“

U poslednjih godinu dana Nika Turković je hrabro počela koračati scenom, gradeći svoj zvuk i izražaj beskompromisno i hrabro. Donela je dašak svežeg popa nove generacije mladih muzičara. I zvukom i vizuelno, ona se kao i velike svetske zvezde gradi kao ‘ceo paket’, a u ovom slučaju, uzima najbolje od svega i polako, ali sigurno ostvaruje viziju svog puta.

Singl Gledaj mešalje poruku koja nam pogotovo u poslednje vreme postaje velika i bitna. Osnažuje žene i devojčice, pruža im crtu ohrabrenja pa čak i prkosa, gde svaka za sebe zna da je sebi dovoljna a sa druge strane im daje zajedništvo u kom znaju koliko vrede i mogu sve dok jedna drugu drže za ruku.

„Pesmu sam napisala inspirisana nezadovoljstvom i ljutnjom zbog previše stvari koje se danas događaju u društvu ali i nekim ličnim bitkama koje sam vodila. Mislim da sve žene znaju o čemu pričam i upravo zato sam nas sve zajedno htela objediniti i ohrabriti, pokazati da i mi znamo režati i da smo mnogo jače nego što nas često smatraju.

Iz tih razloga sam posebno vezana za ovu pesmu, ovaj tekst i ovu poruku, jer mislim da se baš svako ko je ikad bio nekome najmanji u njoj može pronaći.“, izjavila je Nika o inspiraciji za nastanak singla.

Muziku potpisuju Nika Turković i Ivan Pešut, dok je na tekstu uz Niku radio i mladi muzičar Matija Cvek. Za aranžman su zaslužni jedni od najzanimljivijih muzičkih otkrića proteklih godina – synthwave duo pocket palma:

Kao i uvek, svaki projekat radim uz budno oko mog prijatelja i kolege Ivana Pešuta, koji mi je i ovog puta pomagao kroz svaki korak, ali i odsvirao sve gitarske i bass deonice u pesmi. Na tekstu sam radila sa Matijom Cvekom, koji je ovoj pesmi dao neke od najvažnijih momenata u tekstu, dok sam aranžman prepustila pocket palmi, meni trenutno omiljenim muzičarima na našoj sceni.

To je jedna nova saradnja na mom muzičkom putu, koja je kompletno ostvarenje mojih snova. Volim pocket palmu već godinama, a činjenica da smo na ovome radili zajedno mi je najdraža stvar ove godine. Mislim da je na našoj muzičkoj sceni upravo ključno da se mladi kreativci na ovaj način spajaju, jer zajedno samo otvaraju vrata novim umetnostima. „

Po treći put se nastavlja saradnja sa video produkcijskim dvojcem SESTRICE. Nika je od prvog singla pokazala koliko joj je bitan vizuelni identitet te nastavlja konzistentno verovati timu koji joj ispunjava sva očekivanja.

„Svaki put to kažem, ali od svega mi je najvažniji homogen i kvalitetan tim. A kada pričamo o spotu i vizualima, za mene ne postoji niko osim SESTRICA. Luka Sepčić i Ana Badurina tačno znaju što želim, razumeju moj stilski izražaj, vidimo iste stvari i zajedno pomeramo granice.
Uvek kažem da su nadmašili sami sebe, a ovog puta to pogotovo mislim. Maida Srabović svaki put napravi najbolju i najiskreniju montažu naših emocija na setu, zbog čega joj se uvek vraćamo. Iza kamere je ovoga puta bio beskrajno talentovan Mateo Jurčić.  Za mene je to definicija dream teama.“, otkrila je Nika.

Foto: Petra Mikšik