Šta se dobije kada se spoje TikTok – trenutno najbrže rastuća društvena mreža na svetu i Blackpinkkorejska muzička pop-grupa koja je pre nedelju dana potpuno „srušila“ YouTube, oborivši rekord za najviše pregleda u 24 sata, sa čak 82,4 miliona pregleda na svom najnovijem muzičkom videu?

Odgovor je kampanja #danceAwesome, kao i još nagrada, obaranja rekorda i milioni pozitivnih reakcija širom sveta. Naime, nakon nedavno predstavljene saradnje sa planetarno popularnim K-Pop bendom BTS, u vidu specijalne edicije uređaja Galaxy S20+ i Galaxy Buds+, Samsung je udružio snage sa još jednom korejskom senzacijom, pokrenuvši masivan trend na TikTok platformi. Blackpink je četvoročlana muzička grupa koja je za samo četiri godine postojanja uspela da dostigne preko 40 miliona pratilaca na YouTube-u. Takođe, ovo je prvi ženski bend koji ne peva ne engleskom jeziku, a koji je dospeo na čuvenu top listu magazina Bilbord.

Devojke iz grupe Blackpink osmislile su simpatičnu koreografiju na „zaraznu“ melodiju u kojoj se ritmično ponavljaju reči „sjajan ekran, sjajna kamera, dugotrajna baterija“, ističući funkcije koje su korisnicima kod telefona najvažnije, a koje odlikuju i novu Galaxy A seriju.

Kao što se moglo i očekivati, odziv mladih ljudi i Blackpink fanova širom sveta bio je fantastičan – 4,7 miliona njih se priključilo #danceAwesome izazovu i snimilo svoju verziju koreografije u čast modela iz Galaxy A serije, a ostvareno je i više od 20,2 milijardi pregleda na TikTok-u. Konačna potvrda stigla je i od strane Asocijacije za dizajn i umetnost, koja je kampanju nagradila za izuzetnu kreativnost i inovativnost.

U nastavku pogledajte neke od najuspešnijih #danceAwesome TikTok-ova.