Šta je to ove godine postalo, ili pak ostalo, aktuelno na Instagramu? Koje su to stvari zbog kojih je pomahnitao veliki broj populacije na društvenim mrežama? Donosim vam, po mom mišljenju, 5 najpopularnijih tipova profila na Instagramu.

1. Meme profili

Na “meme” profilima objavljuju se smešne fotografije. Osnova je najobičnija slika sa kratkim i smešnim tekstom. Za mimove se zna od “pamtiveka”, ali kako možemo videti da postaju sve više i više popularni i otvaraju se mnogobrojni novi mem profili.

2. Reklamiranje

Sve češće srećemo profile reklamnog sadržaja u kojima se devojke šminkaju i pokazuju proizvode koje koriste ili odeću koja je u trendu. Najčešće su to javne ličnosti. Jako koristan posao, mada je konkurencija sve veća i veća.

Najpopularniji tipovi profila na Instagramu

3. Fotografisanje

Većina se trudi da im feed na Instagramu izgleda upečatljivo i uredno. Na Instagramu se možemo nagledati svakakvih profila i fotografija. Od aesthetic, preko nestvarnih fotografija, pa sve do puzzle feedova.

Najpopularniji tipovi profila na Instagramu

4. Instagram blogeri

Jedna od najviđenijih stvari na Instagramu, jesu “Instagram blogovi”. Instagram je najposećenija aplikacija, te se može iskoristiti na razne načine, kako bismo stigli do dobre reklame vezane za neki naš proizvod ili struku u kojoj radimo, ili jednostavno doći do para.

5. Make-up profili

Najviše mi se sviđa sloboda devojaka na ovim profilima. Ne drže se striktno šminke i šminkanja, već pričaju, i o svojim privatnim životom, motivacijom i podrškom ostalih koleginica. Sve je veća konkurencija i profila ovog tipa, te se samo najbolje bore za “popularnost”.

Da li i vi posedujete neke od ovakvih profila ili pak pratite? Pišite nam šta se vama najčešće pojavljuje na Instagramu!

Autor: Teodora Nurčeski

People photo created by freepik – www.freepik.com