Ne treba da dostignete karijeru u oblasti fitnesa da biste izgledali kao jedan od modela, dovoljno je samo da znate kako i šta fitnes profesionalci jedu da bi bili vitki. U suštini, sve što je potrebno jeste da jedete širok spektar hranljivih namirnica kombinovanih sa regularnim vežbanjem za telo spremno za plažu.

Jedite PRAVILNO za telo spremno za plažu

Pravilna ishrana nije komplikovana, pa kako i šta fitnes profesionalci jedu da bi bili vitki, uopšte nije pitanje koje zahteva magičan odgovor. Postoji osnovna osnovna lista hrane i saveta za ishranu koji će vam obezbediti telo za plažu tokom čitave godine.

ŠTA bi to trebalo da jedemo

Na meniju skoro svih fitnes profesionalaca, nalaze se razne namirnice. Na pitanje kako i šta fitnes profesionalci jedu da bi bili vitki, lista je svakako dugačka, ali postoji neka hrana koja je skoro pa obavezna. To su ovsene pahuljice, jaja, zeleniš, jabuke, maslinovo ulje i masna riba, a osim toga, važni su i mršavi proteini i zdrave masti. Voda se podrazumeva – taj jednostavni napitak ujedno je i čaroban.

OPUŠTANJE SA HRANOM u životu fitnes profesionalaca

Iako se stalno pitamo kako i šta fitnes profesionalci jedu da bi bili vitki, misleći da to podrazumeva rigorozne dijete i fokus isključivo na nekoliko namirnica, istina je da se fitnes profesionalci i modeli neretko opuštaju u ishrani. I slatkiši su na toj listi, tako da vam sigurno neće škoditi jedan brauni ili malo sladoleda. Naravno, ne treba ići do ekstrema, ali umereno konzumiranje slatkiša i više je nego dovoljno kako bismo se držali dobrog puta ka sjajnom telu.

SAVETI I TRIKOVI fitnes profesionalaca za vitku liniju

Kao što već dobro znamo, nije tako jednostavno doći do željenog izgleda. Zato, osim sa time kako i šta fitnes profesionalci jedu da bi bili vitki, treba da se upoznamo i sa njihovim savetima i trikovima.

  • Kontrola porcija: čitajte oznake i izmerite odgovarajuće porcije – ne vraćajte se po još.

  • Manji tanjiri: jedite na manjim tanjirima, kako biste izbegli prejedanje.

  • Spakujte hranu za poneti: izmerite sebi dovoljnu količinu grickalica ili osveženja i ponesite ih.

  • Kuvajte kod kuće: kontrolišite ono što jedete i smanjite zasićene masti.

  • Vežbajte: po mogućnosti, trenirajte 3-5 puta nedeljno po pola sata ili sat vremena.

Zahvaljujući tome što znamo kako i šta fitnes profesionalci jedu da bi bili vitki, ali i zahvaljujući specifičnim savetima i trikovima, tela za plažu biće aktuelna čitave godine.

Autor: Darla Lil