Svi znamo da nam je planeta u opasnosti i da svaki, pa i najmanji doprinos puno znači. Pa, evo šta baš svako od nas može da uradi za zdraviju okolinu…

Umesto jednokratnih plastičnih kesa, koristi platnene, koje možeš upotrebiti bezbroj puta, a i super su modni detalj!

Ne ostavljaj punjače mobilnog i foto-aparata uključene u struju sve vreme, već ih isključi čim se tvoj uređaj napuni.

Uvek zatvori vodu dok pereš zube, nanosiš gel za tuširanje ili dok pereš kosu. Tako ćeš uštedeti i oko sedam litara vode u minuti!

Izbegavaj plastične tanjire, čaše, posude i pribor za jelo, a koristi one obične koji se peru. Zemlja će ti biti zahvalna, a imaćemo svi zdraviju okolinu!

Kad god možeš, umesto papirnih ubrusa koristi kuhinjske krpe. Retro je ionako u modi!

Vodi brigu o sortiranju smeća. Razvrstavaj otpad i odlaži ga u predviđene kontejnere: posebno plastiku, staklo, papir… Naravno ovo važi ukoliko za to postoji mogućnost u tvom gradu. A ako ne postoji eto sjajne ideje, da krenete u akciju skupljanja potpisa kako biste opštini predložili da uvede kontejnete za razvrstavanje otpada.

Ukoliko ti imaš neke ideje kako da pomognemo planeti Zemlji, kako da promenimo svest ljudi obavezno nam piši ili ovde u komentarima, ili se javi na naš mail redakcija@superteen.rs.

Ako si već pokrenuo/pokrenula neku akciju koja pomaže da naša okolina ostane zdravija, čistija, javi nam rado ćemo podeliti priču i upoznati našu javnost jer je to važno.

Foto: ejaugsburg from Pixabay