Verujemo da i ti kao i veliki broj devojaka širom sveta, kupaće  kostime pereš u veš mašini. Međutim, to je pogrešan način ukoliko želiš da se tvoj kupaći kostim duže održi u životu.

Jennifer Ahoni, PR menadžerka kompanije Tide rekla je da kada kupiš kupaći kostim prvo treba da proveriš etiketu na kupaćem kostimu. Pročitaj sve pažljivo i vidi imaju li neka posebna pravila za održavanje istog.

Kupaći kostim operi svaki put kada ga koristiš i to isljučivo ručno. Na taj način ćeš ukloniti so, hlor, kremu za sunčanje i prirodna ulja. Osim toga produžćeš vek trajanja kupaćeg kostima jer su oni obično jako osetljivi i treba pažljivo rukovati s njima.

Kada se vratiš s plaže nemoj ga ostavljati mokrog u kesi ili torbi već ga odmah operi kako ne bi poprimio neugodne mirise. Operi ga s blagim deterdžentom i ostavi da se osuši u zatvorenom prostoru.

Nikako nemoj kupaće kostime da sušiš na suncu jer UV zraci mogu da izblede boje tvog omiljenog kupaćeg kostima. Osim toga izjegavaj da ga cediš rukama jer će tako izgubiti elastičnost i formu.

Nadamo se da će ti ovi saveti pomoći da sačuvaš svoj kupaći kostim, a opet ako ti imaš neke trikove za održavanje kupaćih kostima podeli ih slobodno sa nama.

Foto: tirachard – www.freepik.com